Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 13 april 2020

gepost 4 years ago, op zondag, 12 april 2020 door Crew

De politie van Aalter heeft zaterdagavond een tuinfeest stilgelegd in het Beukenpark in Aalter. Er werden een pak processen-verbaal geschreven.

Het feest heeft verschillende uren geduurd. Iemand moet de politie verwittigd hebben, want plots was het voorbij, en zagen buurbewoners van het Beukenpark in Aalter de jongeren afdruipen. Waarnemend burgemeester Patrick Hoste bevestigt dat de politie van Aalter zaterdagavond een feestje stilgelegd heeft.

*****

Iedereen die aanwezig was heeft een boete van 250 euro gekregen, en de organisator van het feest zal nog meer mogen betalen.

-------------------------

Sp.a Eeklo vraagt de stad om de Algemene Eeklose Belasting van 80 euro per gezin dit jaar te schrappen en niet te innen.

Sp.a zit niet in de gemeenteraad in Eeklo, maar diende een schriftelijk verzoek in om de Eeklonaars een duwtje in de rug te geven tijdens deze coronacrisis.

Het stadsbestuur vindt het schrappen van belastingen geen goed idee. De stad heeft de inkomsten nodig om de meerjarenplanning uit te voeren. Achter de schermen wordt met een taskforce gewerkt aan maatregelen die vanuit de stad zullen genomen worden, om zowel burgers als bedrijven te helpen deze coronacrisis te overbruggen.

--------------------------

Het gemeentebestuur van Maldegem doet een oproep om de plaatselijke horeca te blijven steunen, door af te halen.

Op de gemeentelijke website werd een lijst gepubliceerd waar je alle horecazaken vindt, die in deze coronatijden een traiteurdienst hebben. Heb je geen zin om te koken of wil je tijdens de coronacrisis de Maldegemse horecazaken steunen? Surf naar www.maldegem.be/afhaalmaaltijden.

------------------------

In een woning in de Legeweg in Oostkamp is gisterennamiddag op Pasen brand uitgebroken. Er waren vlammen geslagen in de dampkamp in de keuken.

De brandweer werd opgeroepen. Bij aankomst was de bewoner er al in geslaagd het vuur eigenhandig te blussen. De man werkt namelijk bij de bedrijfsbrandweer. De brandweer deed nog nazicht en ventileerde de woning. Uiteindelijk bleef de schade in de Legeweg in Oostkamp beperkt tot de dampkap.

--- En zondagmorgen iets voor 8 uur reed de brandweer uit naar de Ruiseleedsesteenweg in Tielt. Daar was brand gemeld op een landbouwbedrijf. Toen de blussers ter plaatse kwamen, merkten ze dat een hoop afval vuur had gevat. De situatie was snel onder controle maar er moest uiteraard nageblust worden om heropflakkering te voorkomen. Hoe de brand precies is ontstaan in de Ruisleedsesteenweg in Tielt, is niet duidelijk.

------------------------------

Brouwerij De Poes heeft met de opbrengst van zijn thuisleveringen van het Poes- en Kloosterbier 300 medische mondmaskers gekocht. Die gaat het de komende week leveren aan het Sint-Andriesziekenhuis en woonzorgcentrum Deken Darras.

“ Elkaar helpen in moeilijke tijden is van het grootste belang”, benadrukt de Tieltse brouwer Stijn David. De Tieltse brouwerij schonk eerder reeds desinfectiemiddel uit de stock van de brouwerij aan het ziekenhuis.

--------------------------------

Aalter gaat op zoek naar kunstenaars uit de gemeente die in deze coronatijden willen deelnemen aan een virtuele tentoonstelling.

Wie wil meewerken, moet dat in de loop van de maand april aan de gemeente laten weten. Aalter is op zoek naar kunstenaars die tijdens deze dagen van sociale afstand, ons even kunnen doen wegdromen of ons net de realiteit onder ogen doen zien met hun kunstwerken. Tot en met vrijdag 1 mei kan je enkele foto’s, een filmpje of de teksten van maximum drie van je meest recente werken sturen naar [email protected].

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws