Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 10 april 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 9 april 2020 door Crew

In woonzorgcentrum Engelendale langs de Vlamingdam in Brugge heeft een eerste bewoner positief getest voor het coronavirus. Engelendale richt een aparte afdeling in voor bewoners met Covid-19. Het Brugse WZC telt 96 bewoners en 75 medewerkers. Ze beschikken nog over beschermingsmateriaal voor 1 maand. Er is kunnen echter te weinig bewoners getest worden op corona want ze kregen slechts 5 testkits.

----------------------------

De sportinfrastructuren van Aalter zijn dicht door de coronacrisis. De gemeente maakt gebruik van deze tijd om werken uit te voeren in de verschillende sportparken.

Het zwembad is dicht en krijgt nu al een groot onderhoud. Normaal is het zwembad pas eind juni dicht maar het onderhoud zal nu de week na de paasvakantie gebeuren.

Ook de sporthallen in Aalter krijgen ondertussen een grote onderhoudsbeurt.

------------------

Komende woensdag trekken fotografen Lesley Hoste en Kaat Bonte naar de Stationstraat en de omliggende straten in Aalter. Lesley en Kaat maar ook cameraman Wesley Belaey komen - op een veilige afstand - deurportretten nemen. Wat de bedoeling is legt fotografe Lesley Hoste uit: **** u2. Door foto’s te nemen van handelaars en hun producten wordt het lokaal shoppen in Aalter gepromoot. ****u2

Wil je als handelaar uit Aalter beschikken over professionele foto’s van jou producten, stuur een mail naar [email protected]. De foto’s worden gratis en ter promotie van jou onderneming gemaakt.

---------------------

In de Oude Tieltstraat in Ruiselede heeft gisteren isolatie in het dak van een woning vuur gevat.

De brandweer was snel ter plaatse toen de bewoner hun hulp inriep. De brand was vlug geblust, waardoor de schade beperkt bleef. Er was in de Oude Tieltstraat in Ruiselde wel wat rook- en roetschade.

-------------------------

Ook voor fotografe Lesley Hoste uit de Léon Bekaertlaan uit Aalter is het door de corona-crisis onmogelijk om haar werk als mode-fotografe verder te zetten.

Je hoort Lesley Hoste ****u1 Toch wel Lesley graag blijven foto’s nemen. Daarom zal ze nu woensdag gratis foto’s maken voor handelaars uit Aalter. **** Wil je ook gratis fotomateriaal voor jou zaak ? Stuur dan een mail naar [email protected]

--------------------------

Veel kwetsbare personen in Oostkamp hebben het tijdens de coronalockdown moeilijk met het gebrek aan sociaal contact. De gemeente contacteert daarom alle 80-plussers: voor een babbeltje of om te polsen of er bepaalde noden aanwezig zijn. In dat geval volgt de sociale dienst de problemen verder op. De gemeente zoekt nog extra vrijwilligers om te helpen met de telefoontjes. Er is ook vraag naar mensen die een brief willen schrijven, boodschappen willen doen of dieren verzorgen en kinderen die een tekening willen maken. Wie zich geroepen voelt, kan zich online registreren via de website www.impactdays.co/oostkamphelpt.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws