Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 14 april 2020

gepost 8 months ago, op dinsdag, 14 april 2020 door Crew

Niemand heeft begrip voor de feestvierders, die zaterdagavond in volle coronatijd een tuinfeest hielden in het Beukenpark in Aalter. De politie kwam langs, en legde het feest stil. Er werden boetes uitgedeeld. Op sociale media reageerden mensen uit de zorg. Door bijeenkomsten te organiseren zal de lock down nog langer duren en het maakt ook alle geleverde inspanningen van andere mensen compleet kapot.

----------------------------

De politie van Brugge heeft afgelopen paasweekend 43 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet-naleven van de coronamaatregelen. Op de Vesten, die deels werden afgesloten uit vrees voor de grote drukte, bleef alles beheersbaar.

Blijf in uw kot: de boodschap lijkt bij té veel mensen nog steeds niet aangekomen. Het ging telkens om mensen die het samenscholingsverbod negeerden of een niet-essentiële verplaatsing maakten.

-------------------------------------

De Kwadeweg in Evergem is gisteren terug open voor alle verkeer.

Sinds 1 april was de drukke weg in Evergem dicht voor alle verkeer. Normaal passeren daar tot 60.000 auto’s per week. De gemeente Evergem maakte van de kalmte door de coronacrisis gebruik om de werken uit te voeren.

Een hoofdriolering die de baan dwarst, was kapot en zou het op korte termijn begeven als er niets gedaan werd.

--------------------

Werk je in de zorg of voer je een andere job uit tijdens deze corona maatregelen en wil je een oproep doen om de maatregelen te blijven volgen, stuur ons dan jou nummer door via [email protected]

---------------------

In het Brugs woonzorgcentrum zijn tijdens het paasweekend nog eens drie bewoners overleden aan het coronavirus. In totaal zijn er nu al 21 sterfgevallen op 118 bewoners. Het zwaar getroffen woonzorgcentrum in Brugge krijgt van alle kanten steunbetuigingen, maar blijft toch zitten in de hoek waar de klappen vallen. Ondertussen zijn alle bewoners en de personeelsleden wel getest, maar de resultaten daarvan zijn nog niet allemaal bekend. Wel is nu al zeker dat de directie zal vragen om de negatieve testen opnieuw te laten uitvoeren, aangezien ze de verkeerde handleiding kregen toegestuurd bij de testen.

---------------------------

In Knokke-Heist is een centraal platform opgericht om maaltijden van de lokale horeca vlot aan huis te brengen. Alle restaurants kunnen leveren via een groep koeriers. Voor de service betaalt de klant vijf euro die integraal naar de transporteurs gaat. Betalen is alleen mogelijk via Payconiq. Het systeem werd in het paasweekend voor het eerst getest. Wie zin heeft in verfijnde keuken aan huis, vindt de lijst met deelnemende restaurants terug via de website van Knokke-Heist.

--------------------

Omdat het coronavirus nog niet helemaal bestreden is, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat de lagere en middelbare scholen na de paasvakantie opnieuw de deuren zullen kunnen openen. Dat houdt in dat het onderwijs via digitale weg aan leerlingen aangeboden zal worden. Omdat niet alle kinderen en jongeren beschikken over een goedwerkende laptop of pc worden deze ingezameld. Meer informatie en de vereisten waaraan de laptops moeten voldoen is te vinden op https://www.digitalforyouth.be.

---------------------------

Heb je zelf tips voor anderen of ideeën hoe jij omgaat met de corona maatregelen,

stuur ze ons door via [email protected]


  • Bron: Het Laatste Nieuws