Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 12 oktober 2020

gepost 7 months ago, op zondag, 11 oktober 2020 door Crew

Het regionieuws vatten we aan met de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano. Daaruit is gebleken dat er in Aalter, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. In Maldegem zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen. En in Brugge zijn er op één dag 15 besmettingen met corona gerapporteerd. Een dag eerder waren dit er nog 17. Dit brengt het totaal in Brugge over de laatste 14 dagen op 181 corona-besmettingen.

--------------------

Op de Knokkebaan richting Aalter is gisteren een vrachtwagen met varkensvlees gekanteld. De trucker verloor om een nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig en ging door de middenberm. De 56-jarige bestuurder uit Aalter werd met lichte verwondingen afgevoerd naar AZ Alma in Eeklo.

--------------------

De nieuwe assistentiewoningen aan het Stationsplein in Aalter zijn bijna klaar. Afgelopen weekend kan je na afspraak een kijkje gaan nemen.

Het gaat om de assistentieflats boven het nieuwe Kunstencentrum aan het station van Aalter. De eerste fase is volledig uitverkocht, en de tweede fase is ook al voor de helft verkocht. Er zijn er nog ongeveer 15 te koop. De verhuur van de assistentiewoningen gebeurt via woonzorgcentrum Veilige Have uit Aalter.

-----------------

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo bundelt de ervaringen en de aanpak van de eerste coronagolf in een coronaboek.

Het coronaboek is het werk van Marc Van Hulle en Pam Vereecke van de dienst PR en Communicatie van het streekziekenhuis van het Meetjesland. Op 64 bladzijden en met meer dan honderd foto’s vertellen zij het verhaal van het meest onvoorspelbare half jaar uit de geschiedenis van het ziekenhuis. Het boek kan binnenkort door iedereen digitaal gelezen worden via de website van het ziekenhuis.

------------------

Enkele Brugse cafébazen en tientallen klanten hebben zondagmiddag actie gevoerd tegen het vroegere sluitingsuur. De actievoerders verzamelden op de Burg en stapten van daaruit richting het Astridpark. Enkele cafébazen tekenden present, maar het waren vooral klanten en sympathisanten die aanwezig waren. Alles samen stapte een zestigtal mensen mee. Allemaal hadden ze een houten kruis in de hand. Elk kruisje staat volgens de initiatiefnemer symbool voor een horecazaak die ten dode opgeschreven is.

---------------------

Er komt dit jaar definitief geen grote intocht van Sinterklaas in Aalter. In het auditorium van het gemeentehuis komt er wel Sint-theater.

Eind november zal er een heel weekend lang verschillende voorstellingen gegeven, worden met telkens voor maximum 68 kindjes.

------------------

Streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo houdt van 12 tot 16 oktober de ‘Week tegen Kanker’ en organiseert heel wat activiteiten. Kankerpatiënten die in het ziekenhuis liggen of op consultatie komen, worden tijdens de actieweek ’s morgens getrakteerd op koffiekoeken. In de namiddag worden kankerpatiënten verwend met een schoonheidsverzorging. De hele week zijn er ook dagactiviteiten. Zo is er vandaag een infosessie over werken tijdens en na kanker. Alle info via www.azalma.be.

-------------------

Aalter heeft er een nieuwe damesvoetbalploeg bij. The Red-White Girls trainen elke week op het D-terrein in Aalter en zoeken versterking.

Vanaf 14 jaar is iedereen welkom. Elke woensdag avond wordt er getraind.

Info is te vinden op de Facebookpagina van ‘The Red-White Girls’.

---------------

De werken op de N49 tussen Kaprijke en Assenede worden opnieuw uitgesteld. De start is nu ten vroegste op 17 oktober.

De werken op de N49 zouden vorige week al gestart moeten zijn, maar werden al eens uitgesteld door de weersomstandigheden. Er komt nieuw asfalt op de N49 over een afstand van 4,5 kilometer.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws