Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 13 oktober 2020

gepost 7 months ago, op dinsdag, 13 oktober 2020 door Crew

Pieter De Crem wordt terug burgemeester van Aalter. Of hij daarnaast nog uitvoeringen in of naast de politiek zal doen, blijft nog onbeslist. Pieter De Crem was bijna dertien jaar minister en staatssecretaris geweest. In Aalter ligt er veel werk op de plank en dat wil de burgemeester graag samen met het sterk team in Aalter aanpakken, klinkt het.

--------------------

In Brugge heeft een taskforce ruim 83 miljoen euro vrijgemaakt voor de sectoren die getroffen worden door de Brexit.

Vandaag zijn in Vlaanderen 28.000 jobs afhankelijk van de handel met het Verenigd Koninkrijk. West-Vlaanderen zou bij een harde Brexit het zwaarst getroffen worden. Daar zijn 6.500 jobs bedreigd. Ondernemingen kunnen alle info terugvinden op www.brexitready.be .

------------------

Inwoners van Aalter die volgend jaar een elektrische auto kopen bij een Aalterse garage, krijgen een eenmalige premie van vijfhonderd euro.

Pieter De Crem wil duurzaamheid bovenaan zetten in het beleid in Aalter en pakt daarmee meteen uit met een eerste opvallende maatregel. De premie geldt alleen voor mensen tot 65 jaar.

-----------------------

In de Bergstraat, op de kam van de zogenaamde Oedelemberg, heeft de Groendienst van Beernem de bermen ingezaaid met inheemse bloemenzaden en grassen. Bedoeling is om de biodiversiteit te verhogen. De Groendienst zal er ook nog 62 zomereiken aanplanten, om in deze straat opnieuw een volwaardige dreef te creëren. De bermen worden op die manier aantrekkelijk voor insecten, vlinders en vogels.

---------------------

Het derde weekend van oktober vindt in Eeklo altijd de winterkermis plaats. Die gaat komend weekend ondanks de coronacrisis ook gewoon door.

De foorreizigers nemen een standplaats in op het marktplein en ceremonieplein op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober. Er wordt een circulatieplan opgesteld met een aparte in- en uitgang. De mondmaskerplicht geldt in de hele zone van de kermis.

-------------------

Vooral in Maldegem en Eeklo zijn het voorbije weekend coronaboetes uitgedeeld. In Maldegem moest de politie een verjaardagsfeestje met twaalf mensen stilleggen. Een chirofuif in de gemeente verliep dan wel weer volgens alle regels. Ook in cafés en andere horecazaken in Maldegem werden geen problemen gemeld.

In Eeklo moest de politie afgelopen weekend ingrijpen in een pitazaak. Daar werden mensen gezien die geen mondmasker droegen. De politie deelde er ook boetes uit.

---------------------

Kris Ally uit Ursel verlaat het schepencollege van Aalter en wordt de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Kris Ally was achtste schepen in Aalter en kreeg die functie omdat Pieter De Crem door het ministerschap verhinderd was om in het schepencollege te zetelen. Nu De Crem terug is - als voltijds burgemeester schuift iedereen binnen het schepencollege een plaats op. Kris Ally was vroeger in de zelfstandige gemeente Knesselare ook voorzitter van de gemeenteraad.

-------------------------

Heel wat inwoners van Aalter reageren op de strenge aanpak van het personeel op het containerpark. Met ‘klein afval’ word je steeds vaker weer naar huis gestuurd.

Het containerpark in Aalter is als een van de laatste in Vlaanderen nog gratis, maar de regels zijn er wel streng. Want de Aalternaar betaalt uiteindelijk toch die factuur.

-------------------

Sociaal Verhuurkantoor Meetjesland heeft in de Euerardstraat in Eeklo vijftien sociale nieuwbouwappartementen geopend. In de Euerardstraat 58 huurt SVK Meetjesland al sinds vorig jaar vijf nieuwbouwappartementen. Deze week komen daar nog eens vijftien nieuwbouwappartementen bij. Het gaat om drie blokken van telkens vijf appartementen. De huurprijzen variëren tussen 510 en 565 euro. Dat het patrimonium van SVK Meetjesland blijft groeien, is ook echt nodig. “Zeker om de stijgende vraag van de kandidaten op de wachtlijst op te vangen.

----------------------

Goed nieuws voor de horecazaken in Brugge: het stadsbestuur heeft beslist dat de terrassen niet meer moeten afgebroken worden tot 9 januari 2022. Daarnaast mogen alle uitbaters vanaf nu verwarming en verlichting plaatsen op hun terras. Schepen in Brugge Franky Demon zegt dat terrassen ook in deze coronatijden tijdens de winter aangenaam moeten zijn om te vertoeven.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws