Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 9 oktober 2020

gepost 7 months ago, op vrijdag, 9 oktober 2020 door Crew

Afgelopen woensdag werd voor de dertiende keer in ons land een flitsmarathon georganiseerd. Overal in België werden er gedurende 24 uur intensief snelheidscontroles gehouden, waaronder ook in het Meetjesland.

Er werden in totaal 1.908 voertuigen gecontroleerd. 97% van de bestuurders hield zich netjes aan de regels. Slechts bij een 60-tal bestuurders werd een te hoge snelheid gemeten.

-------------

Ter hoogte het knooppunt Brugge van de E40 gebeurden gisteren rond 17.30 uur twee ongevallen. Een eerste ongeval gebeurde ter hoogte van de afrit Brugge. Daar ging een kleine wagen uit de bocht en belandde tegen de vangrail. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen. Op hetzelfde moment ging aan de overkant, ter hoogte van de oprit richting Brussel, nog een wagen uit de bocht. Die belandde eveneens tegen de vangrail. Beide ongevallen veroorzaakten wat verkeershinder.

----------------------

Nog tot half november moet het verkeer in Aalter tijdens de werkuren aanschuiven aan tijdelijke verkeerslichten, op de baan naar Eeklo.

Er wordt gewerkt in de Middelweg in Aalter-Brug, de vroegere Urselweg. Elia is er gestart met de aanleg van ondergrondse elektriciteitskabels. De werken zijn nodig om het elektriciteitsnet voor te bereiden op de toenemende energievraag in de regio.

-----------------

De Artemeersmolen in Poeke bij Aalter is de laatste professioneel geëxploiteerde windmolen om bloem te malen in Oost-Vlaanderen, en trekt vanaf nu helemaal de biologische kaart. Elk jaar wordt bij Artemeersmolen in Poeke 200 ton bloem gemalen.

------------------

Tijdens de flitsmarathon in Brugge heeft de politie op zeven locaties gecontroleerd. Van de bijna 4 duizend wagens die de camera’s passeerden, hielden 161 bestuurders, zich niet aan de snelheidslimieten. De grootste overtreder werd geflitst langs de Bevrijdingslaan. Daar passeerde iemand met een gecorrigeerde snelheid van 79 kilometer per uur op een stuk waar maar 50 is toegelaten.

------------------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist heeft deelgenomen aan de nationale flitsmarathon met extra verkeerscontroles. In totaal reden 108 van de ruim 1200 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen.

Een hardrijder haalde in de bebouwde kom, waar slechts 50 is toegelaten, een topsnelheid van 93 kilometer per uur. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter.

---------------------

Het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Laureins heeft een nieuwe directeur: Sara Haegeman neemt nu de leiding.

Sara Haegeman (29) werkte als ergotherapeut in AZ Alma in Eeklo, en hielp daar ouderen met een fysieke problematiek revalideren. Daarnaast was ze ook docent aan de Arteveldehogeschool in Gent, waar ze de opleiding ergotherapie gaf.

------------------

Adegem maakt zich op voor de winterkermis. Maar om dat coronaproof te kunnen organiseren, worden de attracties opgesteld aan Den Hoogen Pad.

Het dorp Adegem bij Maldegem viert de winterkermis van zaterdag 10 tot en met maandag 12 oktober. Randactiviteiten zijn er door de coronacrisis niet, maar de attracties komen wel. Het aantal bezoekers op de kermis wordt beperkt tot 400 personen. Er wordt ontsmettingsmiddel voorzien bij de in- en uitgang van de kermiszone. Anderhalve meter afstand houden is ook op de kermis de basisregel.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws