Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 12 april 2021

gepost 1 year ago, op zondag, 11 april 2021 door Crew

Mieke Schauvliege (Groen) wil dat de gemeente Aalter werk maakt van meer verkeersveiligheid in en rond de kleine zijstraatjes van de Tieltsesteenweg. Zeker het kruispunt ter hoogte van de Kattestraat en Dassenstraat blijft gevaarlijk. Schepen Patrick Hoste (CD&V) erkent de gevaarlijke situatie. Binnenkort pakt Aalter uit met een nieuw plan om op verschillende plaatsen het verkeer beter te sturen.

--------------------------

Een gloednieuwe woonwijk in Brugge met zicht op de polders wordt geconfronteerd met overlast. Vandalen richten er al weken schade aan en lopen er over de daken. Camera’s moeten nu een oplossing bieden. De stad Brugge wil een duidelijk signaal geven dat dergelijke zaken absoluut niet kunnen.

-------------------

De picknickbanken aan jeugdhuis The Nooddle in Beernem hebben opvallende regenboogkleuren gekregen. Dat gebeurde op initiatief van een vrijwilliger. Meer en meer zien we regenboogbanken, regenboogzebrapaden en dergelijke verschijnen in het straatbeeld om meer aandacht te vestigen op verdraagzaamheid rond diversiteit en seksuele geaardheid. Het thema leeft ook erg bij de jongeren. In Beernem roepen ze jeugdhuizen over heel Vlaanderen op om hetzelfde te doen.

---------------

Eddy Deketelaere van De Ramblas op de Markt in Eeklo brengt het concept van Soft Republic naar het Meetjesland. Je kan in takeaway genieten van het populaire softijs. Soft Republic is hip in steden als Londen en Dubai, en komt nu ook naar Eeklo. Mensen kunnen kiezen uit verschillende smaken van softijs. Elke portie is individueel verpakt.

----------------

De coronamaatregelen blijven voor heelwat mensen moeilijk om te volgen. De Gentse politie moest zaterdag enkele keren tussenbeide komen om feestjes stil te leggen. Verder moest de politie van Gent ook 86 vaststellingen doen tegen het verbod op samenscholing. En vrijdagnacht kreeg 1 persoon een minnelijke schikking omdat hij de avondklok aan het overtreden was.

---------------------

Na vele jaren van verwaarlozing en juridisch getouwtrek is Huis Maes in Oedelem in zijn oude glorie hersteld. Projectontwikkelaar Govan Projects uit Aalter bracht in het beschermde monument twee woningen onder.

---------------

Rugbyclub Eeklo is de winnaar van de publiekswedstrijd van Monopoly Eeklo, en wint het laatste vakje op het nieuwe bordspel. Tegen de feestdagen komt een stadseditie van Monopoly uit in Eeklo. Alle straten en gebouwen, maar ook de kanskaarten en die van het Algemeen Fonds zullen in een Eekloos jasje gegoten worden. Er zijn ondertussen al 2.200 borden besteld. Vooruitbestellen is nog steeds mogelijk via www.monopolyeeklo.be.

-----------------------

Tijdens de paasvakantie zal er opnieuw netjes kunnen worden gespeeld in stad Damme. De stadsdiensten geven de speelpleinen en pétanquevelden een opfrisbeurt. De stad roept op om bij het gebruik de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 strikt na te leven en de terreinen proper achter te laten. Bijeenkomsten van meer dan 4 personen zijn momenteel verboden.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws