Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 13 april 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 13 april 2021 door Crew

Het coronavirus heeft niet alleen een grote impact op onze gezondheid, maar ook op vele andere aspecten. Voor velen is de coronacrisis de druppel die de emmer doet overlopen. Vanaf 20 april kan je op afspraak terecht in het Sociaal huis bij een psycholoog voor professionele hulp en ondersteuning. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar het gratis nummer 0800 965 24 om een afspraak te maken.

-------------------

Een 63-jarige vrouw uit Eeklo mocht zich maandag in de correctionele rechtbank verantwoorden voor diefstal van geld van haar dementerende moeder. Ze had volmacht over haar rekeningen, maar deed 137.500 euro aan verdachte transacties. De vrouw ontkent dat ze misbruik maakte van het geld. De procureur vorderde zes maanden met uitstel voor de vrouw en het terugbetalen van het geld.

----------------

In de Strandwijk en de zone rond de jachthaven van Zeebrugge voert de stad Brugge een blauwe zone in. Die moet ervoor zorgen dat tweedeverblijvers of bezoekers van Blankenberge of Knokke-Heist hun wagen niet langer langdurig in Zeebrugge parkeren. Metingen bevestigen dat er een bijzonder hoge parkeerdruk is in de Strandwijk van Zeebrugge. De bewoners kunnen een bewonerskaart aanvragen.

------------

Het deel Marktstraat dat in een lus rond de Markt en het gemeentehuis van Maldegem loopt, wordt uit het project van de nieuwe fietsstraat gehaald. Op het deel van de Marktstraat in Maldegem ligt een gescheiden fietspad, een fietsstraat had er dus weinig nut.

--------------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist kwam vrijdag een Duits koppel op het spoor dat verdacht wordt van een grijpdiefstal in Knokke-Heist. Het koppel achtervolgde vrijdag een 65-jarige man. Op een bepaald moment nam de Duitse vrouw de arm van het slachtoffer vast en kon zo zijn Rolex-horloge stelen. Het stelende - koppel is ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

---------------

Brugs profwielrenner Jens Keukeleire is officieel aangeduid als WK-ambassadeur om de stad Brugge te vertegenwoordigen in de aanloop naar het WK Wielrennen, waarvan de tijdritten van 19 tot en met 22 september Brugge als aankomstplaats hebben. De ambassadeur doet ook meteen een oproep, want er zijn liefst 2.000 vrijwilligers per dag nodig tijdens het WK. Alle info via www.flanders2021.com.

------------------

Er zijn vijf dagen lang werken op de Tieltsesteenweg in Eeklo, waardoor de belangrijke toegangspoort tot de stad dicht moet. De werken aan de Tieltsesteenweg zijn gisteren gestart en duren normaal tot vrijdagavond. Wie van Aalter naar Eeklo moet, kan dus niet via Ursel en de Kruipuit naar Eeklo. Men moet omrijden via Maldegem om dan de N9 richting Eeklo nemen.

-------------

Het verkeer moet op vrijdag 16 april omrijden in de Stationsstraat in Maldegem. De drukke centrumstraat moet enkele uren dicht voor een verhuis. De straat wordt afgesloten tussen de Marktstraat en de Boudewijn Lippensstraat.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws