Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 14 april 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 13 april 2021 door Crew

De burgemeesters uit het Meetjesland willen een heropening van de terrassen op 1 mei niet afdwingen. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws. Gezondheid gaat voor alles zegt burgemeester Bart Van Hulle. Ook burgemeester Luc Vandevelde van Eeklo zegt het Overlegcomité van woensdag af te wachten, en roept komende maandag ook de crisiscel van zijn stad bijeen.

------------------

Twee supporters van Anderlecht zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld voor het aanbrengen van graffiti op het Jan Breydelstadion en politiecommissariaat in Brugge. Een 23-jarige man kreeg 60 uren werkstraf. Zijn 20-jarige kompane kwam weg met de opschorting van straf. De rechter legden beiden ook wel 1 jaar stadionverbod op.

----------------

Krugershopping Eeklo krijgt er op woensdag 21 april een nieuwe winkel bij. Die dag opent het nieuwe filiaal van Bon’Ap. Werkmannen zijn de laatste hand aan het leggen aan de verbouwingen van het pand waar vroeger Carrefour zat.

-------------------------

De stad Eeklo moedigt zijn inwoners aan om te issoleren. Spouwmuurisolatie doet het comfort in je woning gevoelig stijgen en je energiefactuur dalen. Meld je geheel vrijblijvend aan voor de groepsaankoop spouwmuurisolatie en ontvang een gratis en betrouwbare expertise. Stad Eeklo selecteerde samen met Energiehuis Veneco op zorgvuldige wijze een betrouwbare aannemer. Alle info via www.eeklo.be

--------------------------------

Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) begrijpt de luide roep naar een heropening van de horeca. Volgens hem kunnen terrassen al langer dan vandaag weer geopend worden. Als voorzitter van de kustburgemeesters heeft burgemeester De fauw voor de paasvakantie al gevraagd om de terrassen toen te openen. Dat is niet gebeurd. Daar leek de horeca toen zelf plots niet meteen vragende partij voor.

------------------------

De recente blokkade van het Suezkanaal heeft nu ook al gevolgen tot in de houthandel in onze buurten. Dat ondervinden ze ook bij houthandel Exzo in Aalter. De levering van sommige populaire houtsoorten, zoals bankirai en merbau, zal waarschijnlijk vertraging oplopen. Bij houthandel EXZO in Aalter hebben ze een grote voorraad hout- en bouwproducten opgebouwd.

--------------------

Muziekclub N9 uit Eeklo schrapt het festival ‘Helden in het Park’, dat normaal deze zomer vier donderdagen op rij voor wereldmuziek zorgt in het Heldenpark. Het festival ‘Helden in het Park’ komt er niet, maar de N9 werkt wel al aan een coronaproof alternatief. Vorige zomer heeft muziekclub N9 coronaveilige concerten georganiseerd op verschillende locaties, en dat willen ze ook deze zomer doen.

-----------------

Hondjes kunnen vanaf nu vrank en vrij loslopen in een nieuwe loopweide aan het einde van Beisbroekbos, langs de Doornstraat. Er ligt 2.700 vierkante meter aan gras, boomstammen en heuvels klaar voor de viervoeters. Het gaat om de zesde hondenloopweide in Brugge.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws