Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 9 april 2021

gepost 1 year ago, op vrijdag, 9 april 2021 door Crew

De bouwsector in Oost-Vlaanderen is volop op zoek naar personeel. In andere sectoren gaat het niet zo goed. Horeca, toerisme en sommige industrieën hebben het moeilijk en werven momenteel niet of zelden nieuwe mensen aan. Wie zich technisch schoolt, en gewenste vaardigheden aanleert, heeft wel degelijk nu kans op een job”, zeggen Unizo en VDAB Oost-Vlaanderen.

------------------

Streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo gaat een nazorgruimte inrichten voor het zorgpersoneel. Daar kan iedereen zijn of haar hart luchten wanneer het even wat moeilijker gaat. AZ Alma kreeg hiervoor een cheque van 1.500 euro van de toneelvereniging Hermelijn. Niet alleen personeel van de Covid-afdeling, maar ook mensen die op andere diensten werken, staan het voorbije jaar extra onder druk.

-----------------------

Verstraete IML uit Maldegem heeft het Australische bedrijf Herrods overgenomen. De labelfabrikant krijgt daarmee een stevige voet aan de grond aan de andere kant van de aardbol. Verstraete IML maakt etiketten die versmolten worden met kunststof verpakkingen zoals margarinevlootjes of roomijsdozen.

-----------------

Ook voor de koetsiers in Brugge blijft het een vraagteken wanneer er opnieuw in de binnenstad kan gereden worden. De paarden hebben drie tot vier weken training nodig om terug te wennen. Door de aanhoudende onzekerheid zocht de helft van de Brugse koetsiers al een andere job.

-------------

Dorpscafé De Flandrien 97 uit Lotenhulle bij Aalter moet haar naam veranderen op gerechtelijk bevel. Brasserie De Flandrien in Lovendegem ligt op amper 20 kilometer en heeft een patent op de naam. Daardoor is het de enige horecazaak die de ‘De Flandrien’ in de Benelux mag gebruiken. De nieuwe naam voor het café in Lotenhulle zal vanaf nu : Den Arrivée luiden.

-----------------------

Er is alweer ingebroken in een lokaal van een Brugse jeugdvereniging. Dit keer is KSA Kriko het slachtoffer. Er is onder meer een beamer gestolen en graffiti gespoten. Daarnaast is vooral de ravage in het lokaal groot. Er zijn ramen gesneuveld en er is zelfs een brandblusser leeggespoten.

-------------

Op de campings van de provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen is het tijdens deze paasvakantie drukker dan voor de coronapandemie. Dat komt onder meer omdat we niet naar het buitenland op reis mogen. Het valt op dat de mensen die dit jaar voor vakantie in eigen land kiezen langer blijven dan vroeger. “Meestal vertrekken mensen als het slecht weer is, nu blijven ze toch staan.

--------------

Kringloopwinkels Meetjesland zal de winkel in Eeklo vanaf 13 april weer openen, op afspraak. De vier andere winkels in het Meetjesland blijven nog dicht.

Wie naar de Kringloopwinkel wil, kan een afspraak boeken op www.kringloopwinkelsmeetjesland.be.

-----------------

Na zijn eerste succesvolle kookboek ‘Lekker normaal, abnormaal lekker’ komt de Beernemse ‘Messy Chef’ Jelle Beeckman met een tweede boek. In ‘Goei eten’ bundelt hij gerechten waar je een hele dag naar uitkijkt en die de rest van de avond kleuren. ‘The messy chef 2’ verschijnt vanaf 27 april.

----------------------------

In verschillende Gentse musea zijn er op sommige dagen in de paasvakantie nog amper tickets voor tentoonstellingen die er lopen. “Het is drukker dan anders en door corona wordt er gewerkt met een beperkt aantal tickets. Wie zeker wil zijn van een ticket kan reserveren via de website van de Gentse musea.

------------------

De St.-Elooisprijs, de profkermiskoers in Ruddervoorde, zal op woensdag 19 mei worden gereden. De regionale zender Focus-WTV zal de laatste twee wedstrijduren rechtstreeks uitzenden. De startzone verhuist een paar honderden meter, de aankomstzone blijft dezelfde van de voorbije edities, maar wordt publieksvrij gehouden.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws