Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 10 juli 2023

gepost 7 months ago, op maandag, 10 juli 2023 door Crew

38 parkeerplekken op de Markt van Eeklo zijn definitief verdwenen. Tijdens de zomer is het plein sowieso verkeersvrij en staan er net zoals de voorbije zomers grote terrassen. In tegenstelling tot vorig jaar moeten auto’s ook na september wegblijven van de Markt. In politieke middens was er al wat gemor van Open Vld dat er te weinig parkeeralternatieven zijn.

—------------------------------------

De gemeente Aalter zet deze zomer de DistriSPOT aan het gemeentehuis. Een pakjesautomaat vergelijkbaar met die van Bpost, maar dan om pakweg je nieuw rijbewijs of paspoort af te halen. “Ideaal voor mensen die online alles geregeld hebben en het document ook buiten de openingsuren van het gemeentehuis willen ophalen.

—-------------------------------------

Opvallend beeld op de Boomgaard in Aalter. Daar staan 165 groene emmers op mekaar gestapeld als kunstwerk. De stunt komt van Rotaryclub Aalter, die zo de kunstbiënnale van begin september in het Kasteel van Poeke wil aankondigen. —------------------------------------------------------

Er is toch weer een nieuwe zomerse fietszoektocht in Lotenhulle en Poeke, deelgemeenten van Aalter. KWB heeft jarenlang de zoektocht georganiseerd, maar is opgehouden te bestaan. Nu organiseert Familieritten Lotenhulle de zomerzoektocht. Deelnameformulieren zijn te bekomen bij de plaatselijke handelaars in Lotenhulle en Poeke.

—---------

Reus Medar, de nieuwe versie van de ‘naakte reus’ die jarenlangs langs de E17 in Deerlijk stond, trekt volgende week weer naar de Tour de France. Nieuwe eigenaar en keukenbouwer Michiel Steenbeke (52) uit Eeklo wil zijn reus van negen meter hoog opnieuw zoveel mogelijk op televisie krijgen.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws