Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 8 september 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 7 september 2022 door Crew

De energiefactuur van het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo stijgt naar ongeziene hoogtes. Vorig jaar werd 1,3 miljoen euro betaald. Dit jaar zal dat al verdubbelen, en voor volgend jaar wordt zelfs op 5 miljoen euro geraamd. Doorrekenen naar de patiënt kan niet, dus zit het ziekenhuis met de handen in het haar. “Zonder extra steun uit Brussel redden we het niet”, klinkt het bij het AZ Alma.

—----------------------------------

De politie van Aalter organiseert op donderdag 15 september een infoavond over cybercrime in het auditorium van het gemeentehuis Aalter-centrum. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende vormen van criminaliteit, maar ook hoe je je kan beschermen.

—----------------------------------------

Aalter kon het twee jaar lang niet organiseren door corona, maar op dinsdag 11 oktober wordt opnieuw het seniorenfeest georganiseerd. Alle 65-plussers zullen de komende dagen een uitnodiging in de bus krijgen, waarmee ze gratis kunnen inschrijven. Ondermeer komiek Luc Caals komt langs en ook Jan Wuytens komt zingen.

—------------------------------------------------------------

De laatste film werd er in 1984 gespeeld, maar dit weekend kan je nog één keer binnenkijken in de oude Cinema Astrid in Eeklo. Een projectontwikkelaar kocht het gebouw op, maar zondag van 10 tot 18 uur gaan de deuren er nog eens open. “De eerste film werd er in 1912 gespeeld. Daarmee is het de oudste cinema van Eeklo.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws