Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 8 oktober 2020

gepost 7 months ago, op woensdag, 7 oktober 2020 door Crew

De cafébazen in het Meetjesland en Brugge reageren ontgoocheld op het nieuws dat hun zaak vanaf morgen, vrijdag om 23 uur dicht moet. Zowat iedereen vreest dat deze regel in onze regio niets aan de coronacijfers zal veranderen. De cafébazen zeggen dat ze de mooiste uren kwijt, want tussen 23 uur en 1 uur ’s nachts werden de meeste pintjes verkocht”, klinkt het.

---------------

De torenkraan aan de bouwwerf in de Lostraat in Aalter wordt op vrijdag 9 oktober afgebroken. De Lostraat gaat vrijdag dicht van 9 tot 15 uur, in het deel tussen de Kestelstraat en de Biesemkerkweg. Alle verkeer is in die strook verboden, en ook parkeren kan daar vrijdag niet.

----------------

Er is een nieuwe poging ondernomen om van de verlaagde middenberm van de N9 in Eeklo toch nog iets moois te maken. Het onkruid gaat eruit, en er worden meer dan 100.000 bloemen en vaste planten geplant.

De voorbije zomer zag de middenberm van de N9 in Eeklo er niet altijd even fraai uit. Daar komt komend seizoen verandering in.

-------------------

Nu Assenede de carnavalsstoet van februari 2021 definitief geschrapt heeft, is het in het Meetjesland uitkijken naar de beslissing in Maldegem. Die volgt eind deze maand. Het carnaval bestuur is nu vooral aan het onderzoeken wat in Maldegem wel mogelijk zou kunnen zijn. Het zal misschien niet worden zoals andere jaren, maar we hopen toch iets te kunnen doen. Eind deze maand komt er meer duidelijkheid”, klinkt het nog.

------------------

N-VA Eeklo zorgt voor vernieuwing in de gemeenteraad, en schuift twee vrouwen naar voor als nieuw gemeenteraadslid.

Na het ontslag va n Peter De Graeve en Nathalie De Coster, moest N-VA op zoek naar nieuwe gezichten in de gemeenteraad. En dat worden twee vrouwen. De 72 jarige Rita Gysels zat eerder al eens in de gemeenteraad, en maakt haar comeback.

Een echte nieuwkomer is Marieke Van den Bulke (30). Ze is leerkracht in het lager onderwijs, en moeder van twee kinderen.

---------------

Sint-Laureins wil de foorkramers steunen in deze coronatijden. Volgend jaar zullen alle leerlingen van de scholen in Sint-Laureins gratis naar de kermis gestuurd worden, en zullen de foorkramers kosteloos naar Sint-Laureins mogen komen. “Dit jaar werden de meeste kermissen in de dorpen van Sint-Laureins geschrapt door de coronacrisis. De Vlaamse regering maakte onlangs middelen vrij voor de vrijetijdssector. De kosten voor de ondersteuning van de foorkramers worden verrekend in het coronanoodfonds dat de gemeente ontving van Vlaanderen.

----------------

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wil binnen de acht dagen uitsluitsel of ze nog iets kan wijzigen aan het ruimtelijk uitvoeringsplan dat momenteel het Brugs stadionproject hypothekeert. Afgelopen dinsdag raakte bekend dat de Raad van State de plannen van de stad met de Blankenbergse Steenweg afkeurt. Dat betekent dat Cercle daar voorlopig geen nieuwe stadion kan laten bouwen. Het zet ook het project van Club Brugge op Olympia op de helling.

---------------

Het geplande openingsweekend van het Kunstencentrum ArtA’A aan het station van Aalter gaat dit weekend niet door.

Zaterdag 10 en zondag 11 oktober zou elke inwoner van Aalter het nieuwe Kunstencentrum kunnen gaan bekijken. Er waren rondleidingen en workshops. Maar dat gaat nu allemaal niet door. Door de verstrengde coronamaatregelen heeft het gemeentebestuur beslist om de festiviteiten te schrappen.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws