Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 8 april 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 8 april 2021 door Crew

Het gemeentebestuur van Aalter heeft een filmpje gemaakt over het vaccinatiecentrum in het Sportpark. Het filmpje legt haarfijn uit welk parcours je in het vaccinatiecentrum moet volgen, en wat er van je verwacht wordt. Je hoort Preventieadviseur Jan Van der Haeghen: ****** Om alle Aalternaren vlot naar het vaccinatiecentrum te krijgen, wordt ook de Minder Mobiele Centrale (MMC) uitgebreid zegt de verantwoordelijke voor mobiliteit Karen Thewissen**** Alle info over het vaccinatiecentra vind je via www.aalter.be/corona

---------------------

Provincie Oost-Vlaanderen wil personen met een afstand tot de arbeidsmarkt (her)activeren en ziet daarvoor kansen in de groeiende circulaire economie. Dit is de focus van het nieuwe Europees sociaal project ‘S-Circel’. Het project zal in kaart brengen welke circulaire jobs uitgevoerd kunnen worden en hoe de samenwerking tussen sociaal en circulair ondernemerschap kan bijdragen tot een succesvol businessplan.

------------

88 Brugse zwanen mogen weer vrij rondzwemmen op de Brugse reien. De dieren zaten 142 dagen, ofwel bijna vijf maanden opgehokt door een uitbraak van vogelgriep in ons land. Nu zijn de vertrouwde zwanen weer terug. Het voedselagentschap FAVV geeft mee dat ze de maatregelen rond de ophokplicht de volgende weken zullen herevalueren.

-----------------

Omdat jongeren het tijdens de coronacrisis bijzonder moeilijk hebben, heeft de gemeente Oostkamp buitenplekken ingericht waar ze elkaar volledig coronaproof kunnen ontmoeten. Op verschillende plaatsen werden picknickbanken, pingpongtafels en dartsborden geplaatst. Een lijst met de geplaatste elementen en hun locatie vind je op de website van de gemeente Oostkamp.

----------------

Het vaccinatiecentrum Sanapolis heeft de voorbije weken al 4.416 vaccinaties gezet in de armen van inwoners van Eeklo, Maldegem, Sint-Laureins en Sijsele. Hoe je je best voorbereidt om gevaccineerd te worden legt onthaalmedewerker Maurice Vandecasteele uit: ****

Volgende week zal het vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele de volle vijf dagen geopend worden, want dan komen er in één week 2.800 vaccins beschikbaar.

---------------

Door het stijgend aantal vaccins dat in het vaccinatiecentrum van Knokke-Heist momenteel aangeleverd wordt, heeft het gemeentelijk coördinatieteam het deze paasvakantie bijzonder druk. Op sommige dagen wordt zelfs gevaccineerd van ‘s morgens 9 uur tot 22 uur. Verleden week werden in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Knokke-Heist 1.309 Pfizervaccins toegediend en kwamen 186 personen langs voor een tweede prik.

--------------

Twee gevaarlijke kruispunten op de Knokkeweg (N44) in Aalter gaan verdwijnen. Er zijn plannen om het kruispunt met de Brugstraat en het kruispunt met de Groendreef te vervangen door één groot nieuw verkeersknooppunt. Op de Knokkeweg staan nu twee keer verkeerslichten op amper 200 meter.

--------------

Naast de algemene buddywerking voor Aalternaren die het even moeilijk hebben, wil het lokaal bestuur ook nieuwkomers ondersteunen in hun sociale integratie. Daarvoor wordt de bestaande buddywerking uitgebreid met het Omarmd-project. Omarmd is een nieuw, sociaal project waarbij een Aalternaar buddy wordt van een nieuwkomer in Aalter. De buddy en de nieuwkomer worden gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses.

------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws