Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 7 april 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 7 april 2021 door Crew

In meer dan 70% van de dodelijke ongevallen met motorrijders in 2020 in West-Vlaanderen bleek onaangepaste snelheid een doorslaggevende factor. De provincie ondersteunt mee de campagne ‘Kijken kijken om elke motorrijder te zien’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, die onlangs is gelanceerd. De campagne spoort automobilisten en andere weggebruikers aan om nog beter uit te kijken voor motorrijders.

-------------

De gemeente Beernem gaat samenwerken met de organisatie Curando voor de verdere uitbouw van de lokale dienstencentra. Zo komt er een nieuw dienstencentrum in Oedelem. Een van de acties van het Covid-herstelplan in Beernem is een versnelde uitbouw van de lokale dienstencentra in de gemeente.

-----------------

In Blankenberge zijn er enkele strandcabines beschadigd geraakt door de felle rukwinden. De opbouw van strandcabines is op verschillende plaatsen is nog volop bezig, maar wie z’n cabine wél al plaatste, had kans op schade. In Blankenberge waren het er een drietal. Andere strandcabines moesten extra verstevigd worden uit veiligheidsoverwegingen.

----------------

Burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde en schepen Ann Van den Driessche gingen gisteren langs bij enkele koppels die 60 jaar of meer getrouwd zijn. Joseph Pieters en Elvira Cailleaux spanden de kroon met hun platina jubileum, en dus zeventig huwelijksjaren. Het bezoek hield natuurlijk rekening met de corona-regels en de felicitaties werden op veilige afstand overgebracht.

------------------

In heel Vlaanderen ontstond gisteren een stormloop op het online platform QVax. Via die weg kan iedereen zich aanmelden als reserve voor een coronavaccin. Oostkamp en Beernem maken voorlopig echter geen gebruik van de tool van de Vlaamse Overheid. In Oostkamp en Beernem blijven ze verderwerken met hun reservelijst voor 65-plussers. Ook in Sanapolis, Sijsele zeggen ze dat het QVax platform op korte termijn niet veel zin heeft.

--------

Twee jongen vrouwen van Servische afkomst zijn veroordeeld tot celstraffen met uitstel voor een inbraak die ze in december samen pleegden in de Koningin Fabiolalaan in Maldegem. Het duo ging aan de haal met bontjassen en juwelen, maar kon snel ingerekend worden door de politie. Naast de celstraffen werd het duo ook elk een boete van 1.600 euro opgelegd.

--------------

De stad Brugge betaalt de komende zes jaar 1,5 miljoen euro om de start van de Ronde van Vlaanderen driemaal te organiseren. Een verantwoorde investering, vindt het stadsbestuur. “De economische return is enorm, zegt het Brugse stadsbestuur, op televisie alleen al zijn er wereldwijd 80 miljoen kijkers.

------------------

De vereniging Kamu-tamba Bellem stippelt vanaf nu tot en met 31 augustus een wandeling uit in Bellem. Het Kamutamba Project is een sociaal-economisch project dat een ziekenhuis in Ibenga bij Zambia steunt. Deelname aan de wandeling is gratis, maar onderweg is er een mogelijkheid tot een vrijwillige bijdrage voor dit mooie project. Info: www.kamutamba.be.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws