Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 7 december 2023

gepost 5 months ago, op donderdag, 7 december 2023 door Crew

De stad Eeklo heeft een akkoord over de aankoop van de ‘kleine Delhaize’ in de Stationsstraat. Eeklo betaalt 2,1 miljoen voor de site die onder meer voor extra parking vlakbij de parkeervrije Markt moet zorgen.

—-------------------------------------------------------

Om aanrijdingen met damherten en reeën te vermijden, zullen er de komende maanden 300 extra wildspiegels geplaatst worden langs de Urselseweg en de Gentseweg aan het Urselse Drongengoed. Ook in Poeke zullen langs de Kasteelstraat de eerste spiegels verschijnen.

—--------------------------------------------------

Natuurpunt Aalter en het Kinderkankerfonds planten nu zaterdag 9 december duizend nieuwe bomen in het natuurgebied Zouter. Natuurpunt bestaat 35 jaar en in die tijd hebben ze geleerd dat ook onze leefomgeving en milieu een grote rol spelen voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

—---------------------

De werken aan de Ringlaan (R43) in Eeklo gaan vanaf woensdag 13 december een nieuwe fase in. Onder andere met de verdere aanleg van de rotonde op het kruispunt Ringlaan met Industrielaan, en vanaf dan dus ook met effectieve hinder voor het verkeer.

—------------------------------

Maldegem wil op zondag 10 december op Wereldlichtjesdag een hart onder de riem steken van alle ouders van overleden kinderen. Op zondag 10 december om 16.30 uur is er een herdenkingsmoment op de begraafplaats van Adegem, met muziek van poëzie. —------------------------------------------

Lievegem en Maldegem starten volgend jaar met een eigen Tuin-ranger-werking. Tuineigenaars die hun tuin biodiverser en klimaatbestendiger willen inrichten, kunnen vanaf juni rekenen op gratis tuinadvies van een Tuinranger.

—--------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws