Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 4 november 2021

gepost 1 month ago, op donderdag, 4 november 2021 door Crew

Een inwoner uit de Butswervestraat in Maldegem is het grondig beu dat in zijn straat te vlug gereden wordt. En blijkbaar is hij niet alleen, maar liefst tachtig inwoners van de Butswerve- en Vakeleiestraat ondertekenden zijn petitie waarmee hij oproept om de snelheid in hun straat te verlagen van zeventig naar vijftig kilometer per uur. Al verscheidene keren werd het probleem van de te hoge snelheid aangekaart bij de lokale politie.

---------------------------------------

Cilou Store, een nieuwe kledingzaak in Knokke, moet verplicht van naam veranderen na een klacht van ex-Miss België Cilou Annys. Volgens de Brugse schone lijkt de naam té hard op Cilou Babystore, de winkel die ze sinds vijf jaar uitbaat in Sint-Kruis. Veranderen ze de naam niet, riskeren ze hoge dwangsommen te moeten betalen.

---------------------

Woensdagmiddag even voor 14 uur merkten buurtbewoners van de Sint-Lenardsstraat in Dudzele rook op in een woning die al aanzienlijke tijd leegstaat. De opgeroepen brandweer kon de kleine afvalbrand in de vervallen woning met gemak blussen en verwijderde de smeulende resten tot buiten de woning. Omdat de woning niet bewoond is, wordt de oorzaak van de brand door de politie onderzocht. Brandstichting is niet uitgesloten.

-------------------------

De dansvoorstelling Cogétama gaat in première in Aalter. De voorstelling is een spektakel rond de geschiedenis van de sigarenfabriek van Knesselare. Cogétama reist door het verleden, het heden en de toekomst. Er zijn voorstellingen op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november (uitverkocht) in het auditorium van het gemeentehuis van Aalter. Nog meer speeldata en info vind je via www.glenlambrechtproductions.com.

----------------------------------------


Terwijl het in heel wat steden en gemeenten steeds langer duurt om een coronatest te regelen, ondervinden ze in Brugge voorlopig geen problemen. Nu komen er ongeveer dagelijks 600 mensen langs in het testcentrum in het B Park in Brugge , maar deze capaciteit kan worden opgedreven tot 800 indien nodig. Het testresultaat is binnen de 24 uur bekend.

----------------------

Je auto keuren, dat gaat sinds de uitbraak van de coronacrisis enkel nog op afspraak. Maar de agenda’s van de Oost-Vlaamse keuringscentra blijken dusdanig volgeboekt, dat wie een uitnodiging in de bus krijgt, vaak niet meer voor de vervaldag van de groene kaart een plaatsje kan krijgen. Je maakt best een afspraak bij de autokeuring nog voor je de groene kaart hebt ontvangen.

-----------------------------

Op de Moerkerksesteenweg in Sint-Kruis gebeurde woensdag omstreeks 11 uur een bizar ongeval. Een oudere vrouw was er bezig met een manoeuvre met haar wagen, toen ze zich van pedaal vergiste. Daardoor reed de dame achteruit over het voetpad en belandde ze tegen de gevel van een appartementsgebouw. De chauffeur was onder de indruk van haar fout en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Gewonden vielen er niet.

----------------------------

Erfgoedcel en IOED Meetjesland organiseren van vrijdag 19 tot en met zondag 21 november de Nacht van de Meetjeslandse Kerken. Zeventien parochiekerken openen hun deuren voor het grote publiek en in Aalter zetten vier kerken het religieus erfgoed in de kijker. In onder andere de kerk van Bellem kan je terecht voor een initiatie-avond yoga. Meer info via www.erfgoedaalter.be.

------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws