Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 3 november 2021

gepost 8 months ago, op woensdag, 3 november 2021 door Crew

Op zo’n zestigtal plaatsen in Vlaanderen zijn landbouwers op straat gekomen om te protesteren tegen de onhoudbare werksituatie. In het Meetjesland stelden bezorgde landbouwers in Ursel, Kaprijke en Sleidinge hun tractor op. De boeren vinden het niet erg dat er strengere eisen zijn, maar dan vragen ze in ruil ook een correcte vergoeding.

-----------------------------------------------

Het protest tegen het grote bouwproject aan Reesinghebos in Maldegem heeft zijn vruchten afgeworpen. In een open brief kondigt projectontwikkelaar Dedeyne Construct aan dat de aanvraag voor een omgevingsvergunning werd ingetrokken en dat men werkt aan nieuwe plannen. De actievoerders van de vzw Red Reesinghe reageren tevreden en ze zien liever geen woningen komen aan het Reesinghebos.

---------------------------

Een 53-jarige man uit Damme is veroordeeld tot een fikse geldboete omdat hij illegaal spreeuwen heeft gevangen. Tijdens een huiszoeking vonden de speurders ook een long rifle met geluiddemper. Het Openbaar Ministerie vroeg om de man een gevangenisstraf van zes maanden op te leggen, maar de rechter milderde dus naar een geldboete. Hij is nu veroordeeld tot een geldboete van 4.800 euro.

------------------------

Onder voorbehoud van de weersomstandigheden zal er door nutswerken geen doorgaand verkeer mogelijk zijn op donderdag 4 en vrijdag 5 november in de Nijverheidskaai in Eeklo. Plaatselijk verkeer kan de straat wel inrijden tot aan de werfzone. Er wordt een omleiding voorzien in beide richtingen. -----------------------

Groen Maldegem is ontevreden over de hoge lonen die de kabinetsmedewerkers van burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) opstrijken. Volgens de partij doet de burgemeester daarvoor beroep op externen die veel meer kosten dan statutaire werknemers. Bart Van Hulle reageert verbaast op de commotie: en zegt dat de de totale prijs per dag is dezelfde als voor een statutaire werknemer op A-niveau.

-------------------------

Net als de horeca werken de fitnesscentra verplicht met de coronapas. Wie wil gaan fitnessen moet dus in het bezit zijn van een geldig Covid Safe Ticket.

In fitnesscentrum Okinawa in Aalter zijn ze voorstander van de coronapas. Een invloed op het aantal klanten lijkt de pas in Aalter niet te hebben. Wel moest het fitnesscentrum een investering van 750 euro doen om een QR-scanner aan te schaffen die het Covid Safe Ticket kan lezen.

----------------------------

De Meetjeslandse Bouwmaatschappij en het Sociaal Verhuurkantoor vormen vanaf 1 januari 2023 Woonmaatschappij Meetjesland. De reden is dat vanaf die datum in een stad of gemeente nog maar één maatschappij actief mag zijn die sociale woningen bouwt, verhuurt en verkoopt. De Woonmaatschappij Meetjesland zal in totaal 2.561 sociale huurwoningen en 154 woningen die op de private huurmarkt worden ingehuurd in beheer hebben. ---------------------------------

De stad Eeklo en Ligo, het Centrum voor Basiseducatie Gent-Meetjesland-Leieland, organiseren workshops rond digitale vaardigheden. De volgende workshop vindt plaats op woensdag 24 november. Het aanbod is bedoeld voor digitale beginners. Er zijn telkens twee begeleiders voorzien. Er zijn computers beschikbaar, maar deelnemers mogen gerust ook een eigen laptop meebrengen.

----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws