Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 5 november 2021

gepost 8 months ago, op vrijdag, 5 november 2021 door Crew

De stad Eeklo start een nieuw online afsprakensysteem op voor inwoners die naar de Dienst Burgerzaken moeten. Sinds de intrede van corona werkte de dienst al volledig op afspraak. Als je online een afspraak maakt, kunnen de medewerkers je sneller en beter helpen. Je hoeft bij het bezoek aan de Dienst Burgerzaken namelijk niet te wachten en je weet vooraf wat je moet meenemen.

------------------------------

Xavier Thaler is benoemd tot algemeen directeur van de Alstom-vestiging in Brugge. De trein- en trambouwer nog altijd het meest bekend onder de naam Bombardier. De belangrijkste prioriteiten voor Xavier Thaler zijn het bevorderen van de integratie van de Brugse vestiging in de Alstom-groep en het opvoeren van het productietempo van de vestiging. Alstom Brugge telt meer dan 550 medewerkers en is een belangrijke assemblagefabriek, --------------------------------

Het was even onzeker, maar Sinterklaas en zijn pietenbende maken op zondag 14 november dan toch hun intrede in Aalter. Elk jaar wordt een andere locatie gekozen, en deze keer is het groene domein Menas van de Broeders van Liefde in Maria-Aalter de plaats waar de kinderen Sinterklaas en zijn pieten kunnen begroeten. Een Sinttheater begin december is er door corona nog altijd niet. ---------------------------------------

De Gezinsbond Aalter organiseert op zaterdag 6 november een tweedehandsbeurs voor kinderartikelen, maar moet noodgedwongen verhuizen. Normaal zou de tweedehandsbeurs plaatsvinden in het Sportpark van Aalter, maar daar is het vaccinatiecentrum nog altijd open. Daarom wordt de beurs verhuisd naar de parochiezaal Pax aan parking Sint-Cornelius.

---------------------------------


De gemeente Maldegem zet deze maand een grote inzamelactie op poten voor de gemeente Trooz, die eind juli zwaar getroffen werd door de overstromingen. Van woensdag 17 tot zaterdag 20 november kan je goederen binnenbrengen. Er blijkt vooral nood aan elektrische huishoudtoestellen, meubels, huisraad, speelgoed en fietsen. Heb je nog spullen die in goede staat zijn? Breng je schenking dan binnen aan de gemeentelijke loods in de Bloemestraat 45 in Maldegem.

--------------------------------

De onderzoeksrechter in Brugge heeft een Marokkaan (21) en een Libiër (18) aangehouden op verdenking van pogingen tot diefstal met braak in Brugge. Een getuige kreeg de verdachten woensdag in de gaten aan een bestelwagen, waarna ze snel ingerekend konden worden. In totaal bleken drie deurklinken van bestelwagens beschadigd te zijn.

----------------------------

Het restaurant Boelare 14 uit Eeklo verhuist, en wordt vanaf dinsdag 9 november ‘Laan 7’. Kim Rutsaert en Elien Bottelberghe openen daar hun nieuwe zaak. De reservaties stromen alvast binnen. Voor een tafeltje op zaterdagavond moet je nu al geduld hebben tot begin januari. Info: www.laan7.be.

-------------------------------

Nu zondag 7 november kan je in de kerk van Beke (Lievegem) naar de hoeve- en streekproductenmarkt van de coöperatie Mmm…eetjesland. Dat is een samenwerking tussen lokale ondernemers uit het Meetjesland die elk op hun beurt de echte smaak van het Meetjesland presenteren. Zondag van 13 tot 17.30 uur stellen de producenten op de unieke locatie van de kerk van Beke zichzelf en hun producten voor aan het publiek. Info: www.mmm-eetjesland.be.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws