Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 4 maart 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 4 maart 2021 door Crew

Een ongeval aan de werken op de Expresweg in Sint-Andries heeft de ochtendspits rond Brugge woensdagmorgen nog meer in vertraging gebracht. Net als dinsdag vormde zich woensdagmorgen opnieuw een lange file aan de werken op de Expresweg richting Zeebrugge. Een bestuurder merkte de rij wachtende voertuigen ter hoogte van de gevangenis te laat op. Hij reed aan aanzienlijke snelheid in op z'n voorligger. Bij het ongeval vielen uiteindelijk twee lichtgewonden.

---------------

Aan het Sportpark van Eeklo is de aannemer volop bezig met de aanleg van een nieuw minigolfterrein en een nieuw skatepark. Het oude minigolfterrein lag op de site van het oud zwembad in de Oostveldstraat, maar dat is nu helemaal afgebroken. Voor de minigolf blijft een opening op 1 april onze streefdatum.

----------------

Vandaag vindt de loting van de voorbereidende lijst van gezworenen plaats in Maldegem. De burgemeester, bijgestaan door twee schepenen, zal de loting uitvoeren in het openbaar in het gemeentehuis. Om de vier jaar moet het gemeentebestuur de gemeentelijke lijst van gezworenen opmaken. Uit deze lijst worden personen geselecteerd die kunnen worden aangewezen om in een Assisenhof te zetelen.

-------------

De Scouts De Witte Kaproenen uit Aalter zorgen vanaf nu tot 30 april voor ontspanning. Met ‘Het mysterie van de Putfietser’ zorgen ze voor een spannende fietstocht voor heel het gezin. De tocht van 30 kilometer start op de Markt van Aalter en stuurt jullie via fietsvriendelijke wegen voorbij de mooiste plekjes van de gemeente. De speurboekjes kosten 5 euro en zijn te koop bij Lingerie Micque en in Eetalage in Aalter. Info: www.putfeesten.be.

----------------------

Caroline Herzet (21) uit Maldegem heeft haar eigen ‘hondenbakkerij’, en maakt koekjes en zelfs verjaardagstaarten voor honden. Of wat dacht je van pupcakes? Eigenlijk was Caroline hondenoppas en had ze een uitlaatdienst, maar omdat iedereen nu thuis zit, was er veel minder werk.

-----------------

Bij een zwaar ongeval tussen een goederentrein en vrachtwagen in Dudzele (Brugge) is woensdagavond een 55-jarige man om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde even voor 19 uur aan de overweg langs de Margareta Van Oostenrijkstraat. De chauffeur van de vrachtwagen - een 55-jarige Oekraïner - overleefde de klap niet. Het is het tweede zwaar ongeval in Dudzele met een goederentrein op enkele dagen tijd.

------------------

Na enkele maanden werken is de Blakstraat in Eeklo volledig heraangelegd. De hinder is dus voorbij, maar toch is de buurt niet tevreden. Vooral voor fietsers is het hier een pak onveiliger geworden”, klinkt het. De Blakstraat is sinds de komst van AZ Alma niet langer verbonden met de Ringlaan. De wegversmallingen zorgen in de Blakstraat in Eeklo voor gevaarlijke situaties.

-------------

Het gemeentebestuur van Maldegem heeft hoop en durft half juni gaan voor een eerste nieuwe gemeentelijke organisatie. Een groot volksevenement wordt het nog niet, maar van zaterdag 19 juni tot en met zondag 4 juli wil Maldegem wel de eerste editie van een nieuw kunstproject organiseren. MAKERS moet een jaarlijks festival worden, en moet de pracht van de amateurkunsten in de kijker zetten. Info: www.maldegem.be/MAKERS.

-----------------

Vanaf begin maart zullen de wijkinspecteurs van de Politiezone Meetjesland Centrum langsgaan bij de tractorbestuurders op hun grondgebied in Kaprijke, Sint-Laureins en Eeklo om zichtbare stickers uit te delen. Daarmee wil de politie alertheid creëren bij de tractorbestuurders en andere weggebruikers om zo tot een veilige verkeerssituatie te komen.

-----------------

De gemeente Beernem start binnenkort met de plaatsing van 40 individuele waterzuiveringsinstallaties bij landelijke woningen. Het is vrij uitzonderlijk dat een gemeente alle kosten voor haar rekening neemt. Het gaat toch al snel om 8.000 euro per installatie. De bewoners zullen binnenkort gecontacteerd worden.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws