Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 3 maart 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 3 maart 2021 door Crew

Bij de politiezone van Aalter liepen klachten binnen van inwoners die slachtoffer werden van phishing en WhatsApp-fraude. De onderzoeksrechter heeft na arrestaties in Menen en Antwerpen een persoon aangehouden. Die wordt verdacht van informaticabedrog. Naar aanleiding van de tussenkomst werd een voertuig, luxekledij en 15.540 euro in beslag genomen.

---------------------

In een rijhuis op het Koningin Astridplein in Eeklo is dinsdagavond een felle brand uitgebroken. Twee personen werden bevangen door de rook. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. De brand brak uit omstreeks 19.30 uur. “Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door een frietketel.

------------------

Er komt dan toch geen tijdelijke moskee in het leegstaande winkelcomplex Fort Lapin in Brugge. De Islamitische Gemeenschap in Brugge is op zoek naar een nieuwe locatie. Daarover hadden ze een akkoord met de eigenaar van Fort Lapin, maar die heeft zijn akkoord ingetrokken na dreigtelefoons en haatmails. Het Brugse stadsbestuur en de Islamitische Gemeenschap willen een oplossing voor die situatie.

------------------

Het Davidsfonds van Adegem heeft de jonge schrijftalenten uit het dorp bekroond, tijdens Junior Journalist 2021. Laura Braeken van het zesde leerjaar van basisschool Kruipuit mag zich de beste Junior Journalist 2021 van Adegem noemen. Samen met 134 andere leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar nam zij deel aan de schrijfwedstrijd van het Davidsfonds.

------------------

Tom en Peggy van Bakkerij Arickx uit Aalter hebben de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum in Aalter dinsdagmiddag verrast met gratis cake, dit staat te lezen in de regionale pagina’s van HLN. Vorige week bracht het bakkerskoppel op de eerste dag van het vaccinatiecentrum al eclairs naar de vrijwilligers. Bij de Oost-Vlaamse bakkers is het deze week ook nog eens de ‘Week van de Cake.

-----------------------

Op het kruispunt van de Middelburgsesteenweg en de Leopoldvaart-Oost in Moerkerke is dinsdag rond 17.30 uur een ongeval gebeurd. Twee wagens, waarvan één van het Wit-Gele Kruis, reden er op elkaar in. Door de botsing lag de rijbaan bezaaid met brokstukken. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

---------------

Door de coronacrisis zal de Meifoor van Brugge ook in 2021 niet kunnen plaatsvinden. Het zou sowieso een speciale editie geweest zijn, want de Meifoor kon in 2021 niet gebruikmaken van het Koning Albert I-park en het Beursplein door werken. Het is niet mogelijk om dit jaar de Meifoor op een veilige en kwalitatieve manier te organiseren, aldus het Brugse stadsbestuur.

-----------

Belangenvereniging Horeca Brugge maant het stadsbestuur aan om met steunmaatregelen voor de sector op de proppen te komen. Horeca Brugge is tevreden met de aankondiging dat er bij heropening ruimere terrassen mogen staan, maar vraagt meer. “In Gent schrappen ze de terrastaks meteen tot april 2022. In Brugge voorlopig tot en met maart dit jaar.

--------------------

Komende zomer zal Aalter-Brug een volledig nieuw plein krijgen. Dit komt recht tegenover het bestaande kerkpleintje en maakt deel uit van het nieuwe Woonpark De Weverij. Op de plaats waar meubelbedrijf Sturzo ooit huisde - tussen de Godelievestraat en de Knokkebaan - krijgt Woonpark De Weverij steeds meer vorm.

----------------------

Amber Vuylsteke (22) uit Aalter start haar eigen webshop ‘Warboek’. Ze pakt uit met eigen gedichten en illustraties. Als kind tekende Amber op zowat elk papiertje een vrolijke krabbel. Nu heeft ze haar eigen webshop Warboek. “Je kan er postkaartjes met zelfgeschreven gedichten vinden en persoonlijke illustraties op basis van je eigen foto. Info: www.warboek.be.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws