Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 5 maart 2021

gepost 1 year ago, op vrijdag, 5 maart 2021 door Crew

De actiegroep ‘Red Oostmolen’ heeft meer dan 200 bezwaren verzameld en ingediend, tegen de omstreden megaverkaveling die aan Oostmolen en Houtem moet komen. De buurt wil de open ruimte er behouden en ziet de 300 huizen liever niet komen. Gemeenteraadslid Paul Beheydt over de verkaveling: ***** Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) is niet onder de indruk van het protest, en zegt door te willen zetten met de plannen.

-------------------

De nieuwe bloembakken en asverschuivingen in de Blakstraat in Eeklo zorgen voor kritiek dat hebben we gisteren reeds gemeld. Er wordt nu al over de Slalomstraat gesproken, maar de stad Eeklo vraagt nog wat geduld. De oppositiepartijen van Eeklo zijn niet te spreken over de vernieuwing in de Blakstraat en Galgenstraat. De stad zegt dat alles beter wordt eenmaal er wegmarkeringen aangebracht zijn.

-----------------

Wie zich alleen voelt, kan instappen in het buddy-project ‘Arm in arm, zij aan zij’. Daarbij krijg je een buddy, een vaste compagnon die op gezette tijden met je – coronaproof - afspreekt. Dat zegt coördinator Lena De pourc ******

Aanmelden voor het buddy project kan via het mail adres [email protected]

------------------

Woensdagnamiddag heeft er kortstondig een brand gewoed in de Reigerbeekstraat in Poeke. De brand ontstond in een varkensstal na een technisch defect. De schade bleef beperkt, de varkens bevonden zich niet in de stal. De brand ontstond in de varkensstal na een technisch defect. Hoewel de brand hevig leek vanop afstand, bleek de schade mee te vallen.

--------------------

De voetgangerstunnel onder de sporen aan het station van Aalter moet opnieuw een kleine maand dicht. Vanaf maandag 15 maart gaat de voetgangerstunnel dicht aan de kant van de Spoorweglaan, dus de kant van het centrum van Aalter. De tunnel blijft afgesloten tot maandag 12 april. Het station en de perrons zijn tijdens de weken daardoor enkel nog bereikbaar via het Stationsplein.

-----------------

In de tuin van voormalige brouwerij Den Hert aan de Sint-Annarei in Brugge zijn archeologen gestoten op resten uit de dertiende eeuw. Het gaat om funderingen, muurresten en houten kuipen. Het is al de tweede keer in nog geen week tijd dat er tijdens opgravingen resten van het oude Brugge gevonden worden. Vorige week ging het onder andere om een grafkelder onder de Sint-Amandsstraat.

---------------------

Aalter draagt zorg voor haar inwoners en dat is meer dan ooit nodig. De coronamaatregelen hebben een zware impact op ons allemaal dat horen we van coördinator Lena De pourc: ***** Om de meest kwetsbare Aalternaren te ondersteunen, onderneemt het lokaal bestuur al bijna een jaar extra acties. Aarzel niet om hulp in te roepen via aalter.be/aalterhelpt.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws