Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 30 mei 2024

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 30 mei 2024 door Crew

Drie dagen lang is er heel wat te beleven in de verschillende kerken van Aalter. Vrijdagavond wordt in Aalter-centrum gestart met een uniek hommageconcert voor kunstenaar Antoon De Clercq. Zaterdag komt bisschop Lode Van Hecke langs, en zondag kan je tot hoog in de toren van de Sint-Corneliuskerk klimmen

—------------------------------------

De organisatie Velt Aalter zet op zaterdag 1 en zondag 2 juni enkele ecologische tuinen open. De tuinen die opengesteld worden, zijn die van Bart Vanthuyne en de familie Block-Soetaert in het Loveld in Aalter, en ook de tuinen in Switten in Bellem. De praktische info en de juiste adressen vind je op www.velt.nu.

—----------------------------------------

Patrick Spittael en Hilda D’huyvetters zijn door Stad Eeklo in de bloemetjes gezet naar aanleiding van hun 50ste huwelijksverjaardag.

—------------------------------------

‘De maand van de markt’ in april was een succes in Maldegem. Uit maar liefst 9.500 deelnamekaarten lootte de gemeente 30 winnaars. Zij wonnen elk een een waardebon ter waarde van 25 euro.

—----------------------------------

M-accent, het maatwerkbedrijf achter de zes Meetjeslandse kringloopwinkels, het fietsatelier en de cafetaria, blijft op zoek naar nieuwe krachten.M-accent telt op dit moment al 141 medewerkers. Om kennis te maken organiseren ze een jobavond op de hoofdzetel in Eeklo.

—------------------------------------

Joggingclub de Sentse Krekenlopers zitten in een nieuw jasje.

De Sentse Krekenlopersclub werd opgericht in 1998 en telt vandaag zo'n 270 actieve joggers. Daarmee zijn de grootste club uit de brede regio. De club die zowel recreatieve als meer getrainde lopers telt, maakt zijn toertjes in het mooie krekengebied van het Meetjesland.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws