Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 29 mei 2024

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 29 mei 2024 door Crew


Er zijn nieuwe paaltjes gezet in het smalle deel van de Lostraat in Aalter.

In het deel Lostraat tussen de Markt en de begrafenisondernemer was de rijweg en het gelijkvloerse voetpad niet gescheiden. Wagens die moesten uitwijken gebruikten dan ook al te vaak het smalle voetpad, en dat was onveilig voor de voetgangers.

—----------------------------------

Het dorp Ursel (Aalter) combineert op zondag 9 juni de grote rommelmarkt van de kermis met de verkiezingen. De gemeente roept op om in de mate van het mogelijke: te voet of met de fiets naar het verkiezingslokaal te komen.

—------------------------------------------

Woonmaatschappij Meetjesland is nu officieel de nieuwe eigenaar van de hele site van het Zonneheem in Eeklo: de veertig seniorenflats, het seniorencentrum en de garages. De stad had op 7,5 miljoen euro gehoopt, maar het wordt uiteindelijk maar 6,25 miljoen euro. —---------------------------------

Stad Eeklo schrapt de geplande bloemenmarkt en zuiderse markt die komende zaterdag 1 juni gepland stonden. Er was te weinig interesse bij de standhouders. Enkel de boekenmarkt gaat zaterdag door. —------------------------------------------

Voetbalclub Daring Maria Aalter houdt komend weekend de jaarlijkse Zomerfeesten. Zondag 2 juni komt Günther Neefs langs.

—----------------------------------------

Het Maldegems Bierfestival wordt op zaterdag 1 juni voor de vijfde keer georganiseerd. Er zijn zowat vijftig bijzondere bieren te proeven. Dit jaar staat het festival in het teken van ‘smaken’.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws