Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws donderdag 28 november 2019

gepost 6 months ago, op vrijdag, 29 november 2019 door Wim Van Geert

In de West-Vlaamse hoofdstad komt er geen lage-emissiezone. Brugge volgt het voorbeeld van andere grote steden, zoals Antwerpen en Gent, niet. In Brugge zijn ze geen voorstander van die lage-emissiezone, dat bevestigt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem aan onze redactie: *********

--------------------------------------

Koenraad De Ceuninck van CD&V Maldegem is tweede geëindigd in de strijd naar de titel van provinciaal voorzitter CD&V Oost-Vlaanderen.

Het is uiteindelijk burgemeester Jan Vermeulen van Deinze die de nieuwe provinciaal voorzitter van zijn partij wordt. Vermeulen haalde iets meer dan 49 procent van de stemmen en Koenraad De Ceuninck strandde op bijna 27 procent. De derde kandidaat Emile Desimpel haalde bijna 25 procent.

-----------------------------

In de Ruddervoordestraat in Zedelgem is dinsdagnacht brand uitgebroken in de keuken van een woning. De bewoners, een gezin van vier, werden gewekt door hun rookmelders en konden zo tijdig ontsnappen. Een kortsluiting in de koelkast gaf aanleiding tot de brand. Door de rookschade kan het gezin wellicht meer dan een maand niet terug naar huis kunnen. Binnen ligt op alles een zwarte roetlaag, die door een gespecialiseerde firma moet verwijderd worden.

------------------------

De infozuilen die in alle dorpskernen van de nieuwe fusiegemeente Aalter staan, zijn vanaf nu interactief. Je kan beginnen scrollen en er allerlei zaken opzoeken.

Het zogenaamde slim straatmeubilair staat al langer in Aalter, maar nu is zo’n infozuil in elk van de deelgemeenten te vinden en in de omgeving van die infozuilen is er nu ook free wifi zegt schepen Mathias Van De Walle:

********************

Aldus schepen Mathias Van De Walle over de infozuilen in Aalter.

---------------------------

De ochtendspits in en rond Brugge is woensdagmorgen in de war gestuurd door een ongeval op de Expresweg richting Zeebrugge. Ter hoogte van de hogeschool Vives raakten even voor 8 uur vier wagens betrokken bij een kleine kettingbotsing. Bij het ongeval raakte niemand ernstig gewond, maar de botsing zorgde wel voor flink wat file. In de richting van Zeebrugge was het aanschuiven op de E40 en ook op de E403 was er heel wat hinder.
-----------------------

Aalter investeerde in infozuilen en nu worden de infozuilen echt interactief. Het is de bedoeling dat de voorbijganger op het scherm tikt, scrolt, en zo een pak informatie opvraagt. Waar de infozuilen geplaatst worden vragen we aan schepen Mathias Van de Walle. *********************

Schepen Mathias Van de Walle was dat, hij gaf ook mee dat in de infozuilen ook drie sensoren zitten. Die meten de temperatuur, de luchtkwaliteit en het aantal passanten.

----------------------------------

Langs de Waaiberglaan in Aarsele (Tielt) is woensdagvoormiddag een garage naast een woning uitgebrand. Fout geparkeerde voertuigen aan de school recht tegenover de brandweerkazerne zorgden voor vertraging toen de brandweer wou uitrukken.

Een overhitte schijfmachine lag aan de oorzaak van de brand.

------------------------

In Brugge komt geen lage-emissiezone, we vragen aan schepen Mercedes van Volcem, welke ecologische accenten er dan wel komen ?

****************

Je hoorde Mercedes Van Volcem over de goede voorbeelden van ecologische accenten die Brugge wil leggen.

---------------------------------------------

Agentschap Natuur en Bos werkt nog tot 2021 in het Drongengoed in Ursel en Maldegem aan een groot heideherstelproject. Er werden al op 22 hectare bomen gekapt en uitgedund, en volgend jaar gaat er nog een hectare tegen de vlakte. Toch is er een positieve bosbalans, want sinds 2014 werd ook al meer dan 32 hectare nieuw bos aangeplant. Daar komt de komende jaren nog eens 7 hectare bij.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws