Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws dinsdag 26 november 2019

gepost 6 months ago, op dinsdag, 26 november 2019 door Wim Van Geert

Vanaf morgen starten er werken in de Zuidmoerstraat in Eeklo. De werken starten ter hoogte van de Dullaert en zullen systematisch opschuiven richting Visstraat . Het wegdek zal in deze zone worden heraangelegd omwille van de slechte staat, hiermee wil de stad de veiligheid en het comfort voor fietsers optimaliseren.

------------------------

De politie van Damme/Knokke-Heist schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen verkeersonveilige fietsen bij jongeren. Ze gaan een samenwerking aan met cultfiguur Jietse Pauwaert - bekend van de filmpjes over zijn moeder - om jongeren te sensibiliseren. Het politieteam controleerde vorig jaar tijdens de donkere maanden 1.683 fietsers. In totaal reed een op de vijf met een verkeersonveilige fiets én 110 fietsen hadden geen of een defect fietslicht. Deze fietsers kregen een waarschuwing en moesten hun fiets binnen de week in orde stellen.

---------------------------------

Fotograaf Filip Santens uit Aalter is al drie jaar met pensioen, maar hij blijft fotoprijzen verzamelen. In Praag heeft Santens op zijn 68ste de award voor Qualified European Photographer binnengehaald. Je hoort Filip Santens over hoe hij die prijs in de wacht sleepte.

*******************

Veertig jaar lang stond Filip Santens samen met zijn vrouw Ria Sturtewagen in hun fotowinkel in de Stationsstraat in Aalter. Nu woont het koppel in Hansbeke.

-----------------------

Aquafin voert vanaf morgen onderhoudswerken uit ter hoogte van het dorpsplein van Oosteeklo. Tijdens de onderhoudswerken wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd in het gedeelte Oosteeklodorp Woensdag wordt dan gestart met bijkomende werken aan het ondergronds pompstation, ter hoogte van het dorpsplein in Oosteeklo. Het gedeelte van Oosteeklodorp waar de putten zich bevinden wordt verkeersvrij gemaakt. Tijdens de werken wordt een omleiding voorzien via de N49.

--------------------

De restauratie en herinrichting van het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge start in het voorjaar van 2020. Er zal drie jaar gewerkt worden om het statige gebouw veel toegankelijker te maken en dagelijks te openen voor bezoekers. Kostprijs: 7,7 miljoen euro. Er komen drie nieuwe liften, onder meer voor mensen met een beperking. De hoogspanningscabine wordt na veertig jaar vervangen, er is vloerverwarming gepland en de deuren worden brandveiliger.

----------------------------------

De sociale raad van Aalter organiseert eind december twee kerstfeestjes, voor mensen die tijdens de feestdagen alleen zijn. Je hoort Katalien Dendooven van de sociale raad.

*********************

Dat was Katalien Dendooven van de Sociale raad van Aalter.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws