Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws vrijdag 29 november 2019

gepost 6 months ago, op vrijdag, 29 november 2019 door Wim Van Geert

In het Meetjesland nemen alle politiezones de komende maanden deel aan de BOB-campagne, al is dat voor sommige zones evidenter dan voor andere. Door personeelstekort en ziektes gaan de controles op enkele plaatsen op kleinere schaal door.

Wie er makkelijk van af denkt te komen in de zones waar minder BOB-acties doorgaan, is eraan voor de moeite. Overal worden namelijk ook in het kader van de reguliere werking alcoholcontroles uitgevoerd door de patrouilles die op pad zijn. De kans om tegen de lamp te lopen is dus overal reëel.

-------------------------------

Er deed zich een aardbeving voor op 26 november in Albanië. Alban Etehemi die nu in Knokke-Heist woont is afkomstig uit Albanië en gehuwd met Laetitia Hancart. We vragen haar hoe de situatie in Albanië is. *******************

Het koppel zet zich nu in om de getroffen families in Albanië te helpen na de aardbeving. **************

Leatitia Hancart roept ook op om vandaag of morgen kledij binnen te brengen om de slachtoffers te helpen. Deze kledij kan je brengen naar de Edward Verheyestraat 51 in Knokke.

--------------------------------

Enkele inbrekers hebben woensdag op klaarlichte dag toegeslagen in een woning langs de Stationsstraat in Beernem. Ze sloegen een raam aan diggelen op een balkon en namen de vlucht met juwelen. De politie Het Houtsche is een onderzoek gestart. Van de daders is voorlopig geen spoor.

--------------------------

Zowel dit weekend als volgend weekend is er geen treinverkeer mogelijk tussen Gent en Brugge. Er wordt gewerkt in Bellem bij Aalter.

Tussen Gent en Brugge wordt een derde en vierde spoor aangelegd. Daarom moet de voetgangerstunnel onder de sporen in Bellem vernieuwd en verlengd worden. Daardoor is er vanaf vanavond om 22 uur tot maandag 2 december om 5 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Gent en Brugge. Er komt een vervangende busdienst tussen de verschillende stations.

-----------------------

De Eiermarkt, het gezellig plein net achter de Grote Markt met zijn bruine kroegen en populaire danscafés, krijgt een heraanleg in februari 2020.

“De huidige bestrating is niet langer veilig en er liggen veel losse stenen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem Zowel de politie als de handelaars zijn vragende partij.

----------------------------

Op de E40 in Oostkamp vond gisteren een zware botsing plaats in de richting van Brussel. De mugheli landde op de snelweg, maar volgens de wegpolitie liepen twee betrokkenen slechts lichte verwondingen op. Eerst leek één van de betrokkenen er ernstig aan toe te zijn, waardoor de mugheli ter plaatse vloog. De heli landde op de linkerrijstrook, maar uiteindelijk bleek alles beter mee te vallen dan aanvankelijk gedacht.

--------------------------------

Actiegroep Bloedtest brengt morgen, zaterdag 30 november het syndroom van Down onder de aandacht met een nieuwe campagne. Om 13 uur dragen 21 vrijwilligers met en zonder beperking een groot spandoek van 21 meter over de markt van Tielt.

Ze willen het publiek doen nadenken over het ethische dilemma dat verbonden is aan de NIP-test, een prenatale screening die uitwijst of een foetus het syndroom van Down heeft.

-------------------------

De gemeente Beernem vraagt minimum elk uur een trein naar Brussel en tijdens spitsuren zelfs twee treinen. De vervoerregio Brugge zit daa


  • Bron: Het Laatste Nieuws