Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws donderdag 21 november 2019

gepost 6 months ago, op vrijdag, 22 november 2019 door Wim Van Geert

De carpoolparking aan de E40 in Aalter is bijna afgewerkt, maar het valt op dat in het concept geen groen voorzien is. “Daar is een goede reden voor”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “Wanneer je op zo’n parking groen voorziet, dan maak je meteen ook hoekjes waar mensen met slechte bedoelingen zich kunnen verstoppen. De carpoolparking zal onder permanent cameratoezicht staan. Wanneer je dan bomen zet, dan kan er achter die bomen van alles gebeuren wat de camera niet ziet. Toezicht en controle is de enige mogelijkheid om zaken op zo’n carpoolparking onder controle te houden.

-----------------------

De Meetjeslandse Balloonmeeting wil na 34 jaar vertrekken uit Eeklo en gaat op zoek naar een nieuwe locatie. Volgens het bestuur van de Balloonmeeting is er meer geld nodig, maar geeft het nieuwe stadsbestuur te weinig ondersteuning. De stad houdt het op 12.500 euro subsidie, en dat is voor de Balloonmeeting te weinig ondersteuning.

----------------------

Het gemeentebestuur van Evergem rekent op de nieuwe Vlaamse regering om maatregelen te nemen zodat een legionellaramp zoals dit voorjaar niet meer kan gebeuren.

Evergem stond in het voorjaar in het middelpunt van het nationaal nieuws, nadat legionella was uitgebroken, en er ook dodelijke slachtoffers te betreuren vielen. In totaal werden 32 mensen besmet, waarvan er twee overleden.

---------------------------

Jobevents.be, VDAB, De Werkwinkel en ACV organiseren op donderdag 28 november voor de vierde keer een jobbeurs in de Europahal van Tielt. 48 bedrijven bieden samen honderden vacatures aan. Bij de standhouders zitten zowel nationale spelers als regionale bedrijven. De jobs die worden aangeboden, gaan van arbeiders over administratieve profielen en zorgkundigen tot hoger opgeleiden. Alle deelnemende bedrijven zijn te vinden op www.jobevents.be.

-----------------

In Zeebrugge is er om gisteren even voor de middag een zware aanrijding gebeurd tussen een goederentrein en een vrachtwagen. De schade is enorm. De locomotief is deels ontspoord en ook de ravage aan de bovenleiding is groot. De trucker merkte de aankomende goederentrein niet op, waarna beide voertuigen in aanrijding kwamen. De vrachtwagen kantelde, de chauffeur raakte lichtgewond. Het goederenverkeer op die lijn zal wellicht nog enkele dagen onderbroken zijn door de herstellingswerken.

--------------------------------

De kerstmarkt van Tielt blijft op 7 en 8 december de formule van vorig jaar aanhouden. Daarbij plaatst de vzw Tieltse Middenstand en Ondernemingen een dranktent aan de Halletoren met 25 kerststandjes van handelaars en verenigingen errond.

Sinds de aanpassing van de formule van de kerstmarkt mogen verenigingen in hun kraampjes geen alcohol meer verkopen. De Tieltenaars reageerden vorig jaar erg verdeeld op die beslissing.

----------------------------------

Het provinciaal domein Bulskampveld in Beernem krijgt een nieuwe parking, een onthaalgebouw en een nieuw plein. De Vlaamse Landmaatschappij, de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Beernem investeren liefst 1,3 miljoen euro.

--------------------------

Gisterenavond zijn op verschillende plaatsen langs het parcours van Wintergloed in Brugge gespecialiseerde technici gestart met het programmeren en testen van de installaties. Onder andere aan het station van Brugge was al een glimp op te vangen van wat het eindresultaat moet zijn. Ook vandaag wordt er nog uitvoerig getest. Vrijdagavond gaat Wintergloed van start en moeten alle lichtjes volledig geïnstalleerd en gebruiksklaar zijn. De stad Brugge verwacht veel van de nieuwe lichtinstallaties en de vernieuwde indeling.

---------------------------

De Knokse meubelzaak Meubili is officieel benoemd tot hofleverancier. De zaakvoerders werken al sinds 2015 samen met het paleis, maar vroegen pas nu de erkenning aan. Een absolute eer, vinden ze. De zaak staat vooral voor kwaliteit, duurzaamheid en service naar de klant. Hun motto? Klant is koning. Maar sinds 2015 is de koning dus ook een klant.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws