Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws vrijdag 22 november 2019

gepost 6 months ago, op vrijdag, 22 november 2019 door Wim Van Geert

Op de N49 Natiënlaan, op de grens van Damme en Knokke-Heist, is woensdagavond rond 22 uur een zwaar ongeval gebeurd. Een 51-jarige motorrijder uit Damme, die in de richting van Maldegem reed, kwam op de brug over de Damse Vaart ten val en belandde in de middenberm in de tegengestelde rijrichting. De hulpdiensten troffen hem dertig meter verder aan. Door het late uur was de verkeershinder beperkt.

----------------------

Het Militair vliegveld van Ursel staat voorlopig bovenaan verlanglijstje van De Balloonmeeting Meetjesland. Nu bekend geraakte dat de organisatie Eeklo wil verlaten, omdat ze daar maar 12.500 euro subsidie krijgen, loopt de zoektocht naar een nieuwe gastgemeente volop. Niemand lijkt voorlopig met geld te staan zwaaien maar Aalter en Maldegem worden het vaakst genoemd.

-----------------------

Aalter maakt zich op voor de Zwembaddagen, en start nu zondag met ontbijtzwemmen. De startdag moet een gezellige familiedag worden. Voor of na een verfrissende ochtendduik ontvangen de eerste honderd zwemmers een ontbijt.

Tijdens de Zwembaddagen kan je ook brevetzwemmen. Dat kan op zaterdag 30 november en zondag 1 december. Op donderdag 19 december tenslotte organiseert Swimming Team Aalter de Warmste Zwemmarathon.

---------------------------------

Zoals we ook gisteren melden in dit KIX regionieuws zijn in Brugge de laatste voorbereidingen aan de gang voor het nieuwe winterspektakel Wintergloed. Op verschillende plaatsen worden nog de laatste lichtjes aangebracht. De grote blikvanger wordt de kunstijspiste op het Minnewater. Ook de nieuwe fontein in het Koning Albert I-park krijgt een eyecatcher met een lichtinstallatie. Het parcours start voor de bezoekers al op het Stationsplein waar een enorme constructie de bezoekers moet warm maken voor Wintergloed in Brugge.

----------------------------

Gisteren is de nieuwe havenweg in Rieme bij Evergem officieel geopend. Na de opening van het Hollands Complex op de R4, is de havenweg een nieuwe troef om vrachtwagens weg te houden uit de dorpskernen. Evergem leeft voor een groot deel van de industrie aan de rand van de haven. En dat moet in de toekomst nog uitbreiden.

-----------------------------

Het gemeentebestuur van Beernem ontving haar nieuwe inwoners met een receptie. Na de verwelkoming door de burgemeester kregen ze een rondleiding in het gemeentehuis, de bib en het Sociaal Huis. Beernem blijft gestaag groeien en telt ondertussen 15.760 inwoners.

-------------------------

De Oostkampse Open VLD heeft haar nieuw bestuur bekend gemaakt. Kristof Van Hoye is de nieuwe voorzitter van de lokale afdeling.

De liberalen verloren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Oostkamp hun enige zetel. Met het nieuw bestuur hopen ze zo snel mogelijk weer een grotere rol te spelen in de lokale politiek van Oostkamp.

---------------------

Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de Veldschool in Dentergem hebben het landbouwleven leren kennen. Op het programma stond een rondleiding op een melkveebedrijf en een bezoek aan het Huis van de Voeding in Roeselare.

De Veldschool is 1 van de eerste acht scholen die deelneemt aan het project ‘Van Veldwerk tot Werkveld’, een nieuw initiatief van vzw Inagro en het Joblabo van West-Vlaanderen. Scholen die interesse hebben in het arrangement ‘Van Veldwerk tot Werkveld’ kunnen terecht op www.joblabo.be.

----------------------------------

De Sint is in het land en brengt zondag 24 november een bezoek aan Aalter meer daarover hoor je van Tom Claeys.

Dat was Tom Claeys over de intrede van de Sint in Aalter op zondag 24 november.


  • Bron: Het Laatste Nieuws