Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws woensdag 20 november 2019

gepost 6 months ago, op woensdag, 20 november 2019 door Wim Van Geert

De werken in de stationsomgeving van Bellem bij Aalter schakelen eind deze maand een versnelling hoger.

Tussen Gent en Brugge wordt een derde en vierde spoor aangelegd. Meteen wordt ook de hele stationsomgeving van Bellem vernieuwd. De voetgangerstunnel onder de sporen wordt er vernieuwd en verlengd. Daardoor kan er lawaaihinder zijn. Het treinverkeer tussen Gent en Brugge is dat hele weekend onderbroken.

------------------------

Elke dinsdag zie je de bewoners van zorginstelling Mivalti in Tielt aan de slag in het kasteeldomein van Poeke bij Aalter. De gemeente zette gisteren de vrijwilligers in de bloemetjes. Hun takenpakket is echt divers: van stallen uitmesten, over bladeren bij elkaar harken tot plaatsen of herstellen van omheiningen in het park. Al acht jaar komt Mivalti naar het kasteeldomein. Zonder hun hulp zou heel wat werk in het kasteelpark meer werk vragen, en zouden de gemeentediensten extra belast worden.

-------------------------

De burgemeester en de schepenen van Eeklo beloven om voortaan tijdens de maandelijkse gemeenteraad de sociale media links te laten liggen.

Vanuit de meerderheid is nu beslist om alvast tijdens de gemeenteraad niets meer te posten op de sociale media”, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). “Discussies moeten die avond tussen mensen gevoerd worden, en niet op sociale media, aldus de burgemeester van Eeklo.

----------------------------------------

De stad Brugge, de politie en de openbare vervoersmaatschappij De Lijn slaan de handen in elkaar om de drukte tijdens de eindejaarsperiode op te vangen. Er zijn dit jaar twaalf dagen waarbij het centrum van Brugge autovrij wordt. “We raden mensen uit de randgemeenten aan om met de bus te komen. Die is tijdens die dagen gratis”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

-----------------------

De brandweer van Brugge heeft afgelopen nacht twee mensen uit de Brugse reien gehaald. Dat gebeurde langs de Rozenhoedkaai.

De oproep van de mensen te water kwam omstreeks half 2 vannacht binnen. Een vrouw was er om onduidelijke reden in het water beland, waarna haar vriend besloot haar achterna te springen. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse en met behulp van de ladderwagen en een duiker konden ze uiteindelijk relatief snel uit de reien gehaald worden. Ze werden ter plaatse verzorgd in de ambulance. Over hun toestand en de precieze omstandigheden is momenteel weinig bekend.

---------------------

Na Gent en Brugge krijgt nu ook het Meetjesland een eerste Freinetschool. In september volgend jaar gaat de schoolpoort van De Kleine Helden open in de Boelare 145 in Eeklo. Het initiatief wordt genomen door enkele leerkrachten en ouders. Zij gaan nu op zoek naar een startkapitaal van 25.000 euro, en moeten minstens vijftig leerlingen vinden. Een Freinetschool is een methodeschool waar geen les gegeven wordt met een studieboek als basis, maar waar de interesses van het kind de basis vormen van alles. De nadruk ligt iets meer op het creatieve, en ook het sociaal-emotionele aspect van het kind krijgt veel aandacht.

--------------------------------------------

Zowat alle politici en horecamensen van Eeklo zijn het er over eens: volgend jaar moet er een vervolg komen op Eeklo Beach. Het strand op de Markt van Eeklo heeft de stad afgelopen zomer uiteindelijk 67.500 euro gekost. Of er in 2020 een tweede editie volgt van Eeklo Beach lijkt buiten discussie te staan, maar moet nog officieel beslist worden.

---------------------------------

De Tieltse schrijfster Joke De Meyer heeft een derde verhaal geschreven en het boek heet Bloedprent.

Het script vertelt de belevenissen van een fictief en prettig gestoord politieteam in Gent. De hoofdpersonages zijn charmant, ijdel, maar ook vol zelfrelativering en humor. De combinatie van niet-alledaagse raadsels met ludieke situaties maken de verhalen van Joke De Meyer boeiend en toegankelijk voor een zo ruim mogelijk publiek.

In de jaren 80 heeft Joke De Meyer meer dan honderd luchtige mysterieverhalen geschreven. Het boek Bloedprent is uitgegeven bij Beefcake Publishing en kost €20.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws