Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 20 mei 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 20 mei 2021 door Crew

De 15-jarige jongeman die maandagavond zijn 53-jarige buurman neerstak, wordt door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. De noodlottige steekpartij gebeurde maandagavond in de Koning Leopoldlaan in Maldegem. De 53-jarige man kreeg het aan de stok met een gezin, dat twee huizen verder woont. Het was niet de eerste keer dat er woordenwisselingen tussen beide buren vielen.

-------------------

De bestaande verkaveling van de Saterstraat, in de buurt van Onderdale in Ursel wordt dubbel zo groot. In de uitbreiding is er ruimte voor vier individuele kavels, een project voor sociale huisvesting, en een woonproject met acht woonentiteiten. In totaal komen er zo twintig wooneenheden bij. Er is extra aandacht voor publieke groenzones waarin een trage wegverbinding aangelegd wordt.

-------------------------

In de Vliegweg in Oostkamp is woensdagnamiddag een bestuurster met haar wagen tegen een boom geknald. Door de klap ging het voertuig overkop. De 34-jarige vrouw moest door de brandweer bevrijd worden uit het wrak. Het slachtoffer verloor even na 14 uur de controle over haar stuur langs de landweg. Ze raakte met haar wagen van de weg af en reed tegen een boom.

---------------------

De inwoners van Eeklo geraken steeds meer vertrouwd met de Eeklobon. Er zijn ondertussen al voor 200.000 euro aan plaatselijke cadeaucheques verkocht. De Eeklobon is een cadeaucheque die je bij de stad kan aanschaffen, en die de koper enkel en alleen kan uitgeven in winkels in Eeklo.

-------------------

Er zijn op dit moment nog 35 Covid-patiƫnten opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge. Daarvan liggen er zeven op de dienst Intensieve Zorgen. Net als elders in Vlaanderen merken ze in Brugge een afname van het aantal patiƫnten. Een aantal niet-dringende ingrepen wordt nog steeds uitgesteld. Maar de dringende chirurgische ingrepen gaan in het AZ Sint-Jan wel nog steeds onverminderd verder.

----------------

Basisschool De Stapsteen in Veldegem bij Zedelgem is gesloten tot en met maandag 24 mei. Maandag zijn zes kinderen positief getest op het coronavirus. Een testbus komt vandaag langs in de school in Veldegem om alle 300 leerlingen en medewerkers van het schoolteam te testen op het coronavirus.

-------------------

De provincie Oost-Vlaanderen zet de deur op een kier voor grotere zomerevenementen in de provinciale domeinen en werkt verschillende scenario's uit. Deze zomer zullen er, als het van het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen afhangt, zeker enkele grotere evenementen doorgaan in de provinciale domeinen. De provincie bekijkt onder meer hoe ze bijvoorbeeld kan werken met sneltesten om de veiligheid tijdens festivals of evenementen op de domeinen mee te kunnen helpen garanderen.

------------------

Maldegem gaat enkele percelen grond aankopen, naast de bestaande sportsite in de Bloemestraat. Zo komt er 11.200 vierkante meter extra speelruimte bij. De gemeente Maldegem ziet de aankoop als een eenmalige kans om de sportsite uit te breiden. De uitbreiding van de sportsite komt ten goede aan alle Maldegemnaars, en is daarom een weloverwogen investering van 1,2 miljoen euro.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws