Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 19 mei 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 19 mei 2021 door Crew

Tijdens de steekpartij van maandagavond in Maldegem heeft een 53-jarige man het leven gelaten. Hij werd gedood door zijn buurjongen van amper 15 jaar oud. De minderjarige werd gearresteerd en die werd gisteren voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent. Het drama speelde maandagavond af langs de Koning Leopoldlaan in Maldegem. Een ruzie tussen twee buren liep er voor de woning van de dader zwaar uit de hand. Het slachtoffer ging er verhaal halen, waarop hij door zijn 15-jarige buurjongen werd gestoken met een mes.

-----------

In de buurt van de Aalterseweg en Moerakkerstraat in Knesselare (Aalter) is het startschot gegeven voor grote rioleringswerken. Vier jaar lang worden in Knesselare miljoenen euro’s onder de grond gestoken. De werken hebben als doel het afvalwater van huizen niet langer zomaar in de gracht te laten lopen.

----------------

Op zondag 23 mei kunnen muziekliefhebbers uit het Meetjesland voor het eerst sinds lang nog eens proeven van een concert. Mother Mercury brengt de grootste hits van Queen op het Herbakkersplein in Eeklo. Coronaveilig: buiten, met zittend publiek en vier keer na elkaar voor slechts vijftig toeschouwers. Tickets kosten 14,79 euro. De twee eerste concerten zijn reeds uitverkocht, voor de twee laatste zijn er nog plaatsen. Tickets via: mothermercury.be/theshow.

-------------------

Tennisclub Nobel uit Aalter rouwt om de dood van erevoorzitter Laurent Vervaet. De man was dertig jaar lang actief in de club. In die periode heeft Laurent heel wat verwezenlijkt. Hij kon de gronden tot volledige eigendom brengen van de club, zorgde voor de uitbreiding tot de huidige vier velden, en zorgde ook mee voor de bouw van het tennis - clubhuis in Aalter dat in 1980 geopend werd.

-----------------
Er komt op donderdag 3 juni geen jaarmarkt in Eeklo. Ook de zomerkermis gaat dit jaar niet door. Het stadsbestuur van Eeklo had het overlegcomité afgewacht. “Daarin is duidelijk geworden dat er geen jaarmarkten en zomerkermissen georganiseerd mogen worden.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws