Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 18 januari 2023

gepost 1 year ago, op woensdag, 18 januari 2023 door Crew

Enkele inwoners van Aalter hebben na Wereldlichtjesdag mooie cheques overhandigd aan twee goede doelen.Op Wereldlichtjesdag werd in Aalter een Warandeparkroute georganiseerd door de vzw ‘Marathon and More Belgium’. De opbrengst gaat naar vzw Vilomah en vzw Boven de Wolken.

—-----------------------------------

De inwoners van Knesselare (Aalter) worden zondag als laatste getrakteerd op een nieuwjaarsreceptie. De voorbije weken organiseerden de feestcomités in verschillende dorpen van Aalter al nieuwjaarsrecepties, met financiële steun van het gemeentebestuur. Op zondag 22 januari vanaf 10 uur is Knesselare aan de beurt. —--------------------------------

Nog tot midden volgend jaar kan je in Eeklo de 37 gekostumeerde Lotjes zien in de etalages van evenveel winkels. Omdat het standbeeld van Lotjen door de restauratie van het stadhuis niet bezocht kunnen worden, krijgen ze nu tijdelijk een nieuwe stek in winkeletalages.

—---------------------------------

De AD Delhaize in het centrum van Eeklo heeft de deuren definitief gesloten. Dat de oudste en kleinste winkel zou verdwijnen, was al langer een publiek geheim. Wat er met het gebouw van de lege winkel gaat gebeuren, is voorlopig onduidelijk.

—------------------------------------

De Gentse jeugdbewegingen tellen in totaal ruim 7.880 leden, een stijging van 10 procent in vergelijking met vijf jaar geleden. Dat blijkt uit het Gents Jeugdbewegingsonderzoek. De bestaande jeugdbewegingen zijn niet alleen populair, er zijn ook vijf nieuwe bijgekomen.

—-------------------------------

Aan de Watersportbaan in Gent is woensdag een automobiliste gewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen. De bestuurster zat geklemd en moest bevrijd worden door de brandweer.

—---------------------------

Er werd al jaren over gesproken, maar eind deze maand is het eindelijk zover: Gent krijgt een striphotel - een viersterrenhotel, gebaseerd op Europese stripverhalen. Op het aanpalend stripmuseum is het nog enkele maanden wachten.

—------------------------

Aan de Groenebriel in Gent, op een steenworp van het Gravensteen, trekt in februari een zestigtal gezinnen in hun sociale woning. Een oude woonblok ging er tegen de grond. In de plaats kwam een quasi identiek gebouw.

—--------------------------

Een opmerkelijk tafereel woensdagavond in Destelbergen: omwonenden zagen daar hoe een varkensachtige - wellicht een hangbuikzwijn - op wandel ging door de straat. De foto doet de ronde in lokale Facebookgroepen, naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een ontsnapt diertje.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws