Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 17 december 2020

gepost 3 years ago, op donderdag, 17 december 2020 door Crew

Een verkoper van een kippenkraam op de wekelijkse markt in Aalter is gisteren zwaar verbrand geraakt door een ontplofte batterij. De man geraakte zwaar verbrand in het gezicht. Het slachtoffer zou eerst naar het ziekenhuis gebracht worden, maar al snel werd beslist om hem naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek te brengen.

--------------------

Gemeenteraadslid Piet Smessaert vraagt aan het bestuur van Aalter om werk te maken van een gescheiden afvalwaterafvoer. De plaatsen waar het vervuilde water toekomt somt Piet Smessaert van de partij Groen op: **** Schepen Patrick Hoste zegt dat het scheiden van het afvalwater op de wachtlijst van de watermaatschappij staat: ***** Verder gaf schepen Patrick Hoste aan dat al veel water gesaneerd wordt maar dat het werk nog niet af is.

-----------------

Langs de Zeebruggelaan in Lissewege is woensdagavond even voor 20 uur brand uitgebroken in een rijhuis. Het waren de buren die rook van onder de voordeur zagen opstijgen en de hulpdiensten verwittigden. Al snel bleek dat de bewoner frieten aan het bakken was in een pan met olie op het vuur. De oververhitte olie vatte vuur en zette de keuken in brand.

------------------

Directeur Joke Knockaert wil de laptops van Ben Weyts terugsturen. Het VTI in Zeebruggen kreeg er een factuur van 15.000 euro voor. De 25 laptopts zijn niet eens bruikbaar voor technische richting. De minister van Onderwijs had deze laptops gratis beloofd.

----------------------

In de Dorpsstraat in Sint-Michiels is gisteren een 80-jarige vrouw overleden op het voetpad. Een hartfalen zou volgens de politie aan de oorzaak liggen van het overlijden. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.

-------------------

Gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Aalter Paul Beheyt vraagt zich af of het nog mogelijk is als inwoner om een afspraak te maken met de burgemeester: ******** Pieter De Crem is als burgemeester van Aalter bereikbaar: ****

---------------------

In Aalter kunnen eigenaars van paarden en ander vee een attest aanvragen bij het lokaal bestuur om tijdens de nacht van oud naar nieuwjaar bij hun dieren te zijn. Dat kan in principe niet omdat de avondklok dan van kracht is.

Zo wil Aalter toch de dieren-eigenaars de kans geven om hun dieren gerust te stellen, mocht er ondanks het verbod toch vuurwerk afgestoken worden. Let wel op: het attest geldt enkel tussen middernacht en 2.00 u.

Een attest kan je tot en met maandag 28 december 2020 aanvragen via www.aalter.be/attest-oudejaar. Je ontvangt het attest per e-mail.

-------------------

2020 was een bijzonder moeilijk jaar. Ook eindejaar ziet er dit jaar anders uit, maar hoeft daarom niet minder mooi te zijn. De gemeente Maldegem organiseert daarom in samenwerking met de Verenigde Handelaars Maldegem Centrum het eindejaarsfestival “Mensenlief, wat een jaar”, om de eindejaarsperiode positief af te sluiten . Het centrum van Maldegem is versierd met kerstlichtjes en bij de zaken die open zijn in Maldegem ligt de rode loper uit.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws