Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 16 januari 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 16 januari 2020 door Wim Van Geert

In Assenede is dinsdagavond een zwaar ongeval gebeurd. Aan het kruispunt van de Stoepestraat met de N49 zijn twee auto’s op elkaar ingereden.

In de wagen die het ongeval veroorzaakte zaten twee jonge vrouwen uit Evergem. De passagier, een meisje van 17, werd eerst naar het AZ Alma in Eeklo gevoerd, maar ze verkeerde in levensgevaar en moest worden overgebracht naar het UZ Gent. De bestuurster, een vrouw van 23, moest haar rijbewijs 15 dagen inleveren. De bestuurster van de andere wagen raakte lichtgewond.

--------------------------

Beroepsfotograaf uit Ruiselede Norbert Maes heeft een Life Time Achievement Award in de wacht gesleept tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van vzw Studio, een vakvereniging van Vlaamse beroepsfotografen. Je hoort een tevreden Norbert Maes: ***

Tijdens de nieuwjaarsreceptie toonde Norbert Maes ook de fotoreeks die hij afgelopen najaar maakte van zijn bejaarde dorpsgenoten aan zijn collega-fotografen.

*****

Dat was Norbert Maes over de fotoreeks die hij toonde tijdens de uitreiking van zijn Life Time Achievement Award.

------------------------------

Voor het tweede jaar op rij heeft het Sint-Andriesziekenhuis uit Tielt een gouden griepvaccinatiecertificaat gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dit keer lag de vaccinatiegraad bij de werknemers op 82 procent, een van de hoogste scores in Vlaanderen. Die straffe prestatie leverde het ziekenhuis zelfs felicitaties op van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke: *****

-------------------------------

In 2019 zijn 462 Brugse koppels gehuwd. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de stad Brugge. Het zijn iets minder huwelijken dan in 2018, toen er 481 koppels in het bootje stapten. De populairste maand om te huwen in Brugge is met voorsprong de maand juni (65 huwelijken). Na juni vormen ook augustus en september populaire maanden om in de echt te treden.

---------------------------

Dinsdagavond hebben de politiediensten opnieuw een bestuurlijke actie uitgevoerd rond de haven van Zeebrugge. In totaal gaat het om 15 transmigranten.

Een deel daarvan werden aangetroffen op de kusttram, op weg naar Zeebrugge. De anderen bevonden zich reeds in de omgeving van de haven. Zij kwamen naar eigen zeggen voornamelijk uit Algerije en Libië.

----------------------------

Het is het eerste jaar dat de Blankenbergse stranduitbaters mochten bieden op een plek op het strand voor de komende zeven jaar. Het parket startte echter een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke prijsafspraken tussen de stranduitbaters. Op de effectieve bieding bleven de prijzen binnen de perken. In de meeste gevallen werd amper boven de instelprijs van 6.000 euro geboden. Het parket is nu een onderzoek gestart naar mogelijke prijsafspraken tussen stranduitbaters in Blankenberge. Bij verschillende baigneurs zijn woensdagochtend huiszoekingen uitgevoerd. Ook werden er verschillende mensen gearresteerd.

-----------------

De fietsnetwerkkaarten van Waasland en Meetjesland zijn na vier jaar aan vernieuwing toe. Momenteel is de dienst toerisme Oost-Vlaanderen volop bezig met de herwerking. De vernieuwde fietsnetwerkkaarten zullen in april klaar zijn.

------------

Het feestweekend van Summerfest in Aalter wordt deze zomer ingekrompen tot één dag. Tijdens de zomer van 2019 werden er drie dagen feest gehouden met op vrijdag: ambiance-optredens, zaterdag een fuif en op zondag de tractorpulling.

De organisatoren in Aalter willen zich dit jaar enkel nog concentreren op de zondag, met de populaire tractorpulling. Organisator Geert Wyckstandt: ****

De steeds stijgende kosten bij het organiseren van een driedaags evenement dragen ook bij tot de inkrimping van Summerfest. *******

Summerfest klopte al enkele keren aan bij de gemeente Aalter met de vraag om subsidies. De gemeente Aalter houdt echter de kraan dicht.

*****

Aldus Geert Wyckstandt over Summerfest in Aalter waarbij dit jaar enkel de tractorpulling zal worden georganiseerd.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws