Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 17 januari 2020

gepost 4 years ago, op vrijdag, 17 januari 2020 door Wim Van Geert

Twee winkeldieven zijn woensdagnamiddag op heterdaad betrapt in Eeklo door een anonieme overlastpatrouille van de politiezone Meetjesland Centrum. In een supermarkt stopten ze winkelwaar onder hun jas en in hun auto lag hun buit uit een ander warenhuis. De twee daders waren mannen van 26 en 27 jaar oud met de Georgische nationaliteit, ze zijn aangehouden voor verhoor en verder onderzoek.

------------------------

Aalter is een goede leerling als het op sorteren aankomt. Omdat de openbare afvalstoffenmaatschappij OVAM tegen 2022 de afvalberg wil verkleinen, legde het elke gemeente een streefdoel op. Tegen 2022 zou Aalter nog maar 149 kilogram restafval per inwoner mogen produceren, maar Aalter haalt dat cijfer nu al.

-------------------------------------------------

De aangekondigde doorstart van het Maldegemse jeugdhuis De Redekiel zorgt voor wrevel tussen de gemeente en de vzw De Redekiel. De vzw vindt dat ze te weinig betrokken worden bij de plannen die de gemeente heeft met het jeugdhuis.

In juni vorig jaar ging het jeugdhuis De Redekiel dicht na problemen met vandalisme en drugs.

------------------------------------

Er komt deze zomer geen vijfde editie van het Cogétama Fest in het Hemelrijkpark van Knesselare bij Aalter. In 2021 is dat wel opnieuw de bedoeling.

Cogétama Fest is een gezellig parkfeest in Knesselare, en lokte de voorbije vier jaar telkens zo’n 2.000 bezoekers. Met leuke muziekbands en foodtrucks die tussen de bomen staan, werd telkens op 15 augustus voor een aparte sfeer gezorgd.

--------------------------------

Als je lid bent van een erkende Aalterse vereniging, dan kan je activiteiten toevoegen voor publicatie op de gemeentelijke website, de nieuwsbrief, de Aalter-app en sinds kort ook het slim stadsmeubilair.

Via de website Aalter.be/mijnAalter kan je al de gegevens van jouw activiteit doorsturen om te publiceren op deze kanalen.

-----------------------

In veel kleinere materniteiten in ons land zit de schrik voor een sluiting er diep in sinds de publicatie van het nieuwe rapport van het Federaal Kenniscentrum voor Gezondheidszorg. Ook voor de materniteit van het Sint-Andriesziekenhuis dreigt een sluiting, maar als het aan algemeen directeur Peter Lauwyck ligt blijft de Tieltse materniteit gewoon open.

--------------------------

Er zullen komende zomer met zekerheid strandbars op het strand van Blankenberge staan. Gisteren meldden we dat het gerecht een onderzoek opende naar mogelijke prijsafspraken onder de Blankenbergse uitbaters. Heel wat stranduitbaters moesten al een verklaring afleggen. Op die manier probeert het gerecht zicht te krijgen op de manier waarop de baigneurs onderling bepaalden hoeveel ze zouden bieden voor een lot.

-------------------------------

In de Brugse rechtbank stonden donderdag 83 burgers terecht, omdat ze niet zijn opgedaagd als bijzitter in de telbureaus tijdens de verkiezingen van 26 mei of te laat waren gearriveerd. Opvallend is dat 58 afwezige bijzitters ook in de rechtbank uitblonken in afwezigheid. Zij die wel present tekenden of een advocaat stuurden, hadden daarbij een opvallende uitleg.

-------------------------

De werken in industriezone Lakeland gaan verder. De Léon Bekaertlaan zal pas afgesloten worden vanaf maandag 27 januari 2020, een week later dan voorzien. Op dat moment gaat de omleiding via Zuidleiestraat in.

De werken in Lakeland duren tot eind 2020 en zijn nodig om de energiebevoorrading in Aalter, Knesselare en Wingene te blijven garanderen.

--------------------

Machinebouwer SMO uit Eeklo organiseert op zondag 19 januari de jaarlijkse recreatieve wedstrijd Run & Bike. Dat is een wedstrijd waarbij duo’s zo snel mogelijk al lopend en fietsend een parcours afleggen. Eén duo beschikt maar over 1 fiets en er mag zoveel gewisseld worden tussen lopen en fietsen als men wil. De maximale afstand tussen loper en fietser bedraagt 15 meter en het parcours in Eeklo bestaat uit een lus van 5 kilometer, waarvan 80% onverhard.

--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws