Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 15 januari 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 15 januari 2020 door Wim Van Geert

Raadslid Mia Callewaert hoopt dat er zo snel mogelijk ingegrepen wordt op het kruispunt van de Holdestraat en de Meulebeeksesteenweg in Tielt. Haar stiefvader Manfred Derksen werd er vorige maand aangereden en liep daarbij heel wat breuken op. Gemeenteraadslid in Tielt Mia Callewaert: ****

Op het kruispunt van de Holdestraat en de Meulebeeksesteenweg in Tielt gebeuren er geregeld ongevallen met fietsers. Dat zegt ook gemeenteraadslid in Tielt Vincent BYTTEBIER: *******

---------------------------

Groen Aalter heeft de Groene Pluim uitgereikt aan twee bedrijven die kiezen voor duurzaamheid. De prijs gaat naar Igepa en beMatrix.

Met de Groene Pluim wil Groen Aalter haar waardering uitdrukken aan iemand of een groep die zich inzet om van Aalter een meer sociale en duurzame gemeente te maken.

--------------------------

In het Huis van Oranje in Sijsele is de Ruilboetiek Damme opgestart. Elke vrijdagnamiddag is iedereen er welkom om kinderspullen af te geven of aan te schaffen.

Wie geeft, ontvangt stempels die opnieuw kunnen worden ingewisseld.

Veel spullen kunnen een tweede leven krijgen. Zeker kinderkledij en kindergerief. Om het hergebruik te stimuleren, werd de Ruilboetiek in Sijsele opgericht.

----------------------------

Zoals de plannen er nu voor liggen bouwt Club Brugge een nieuw stadion naast het huidige. Cercle kan naar de Blankenbergse Steenweg.

Cercle Brugge staat volgens Brugs Burgemeester De fauw niet afkerig tegen een totale oplossing op de gronden van de Blankenbergse Steenweg. 'Uiteraard hebben ze nog heel wat vragen', klink het bij de burgemeester. De stad Brugge geeft Vereniging de garantie dat ze kan blijven beschikken over de nodige accommodatie voor de eerste ploeg en de jeugdploegen.

---------------------

Het Sancta Maria Instituut verlaat Ruiselede en neemt op 1 september een nieuwe start in de voormalige Vives-gebouwen in de Beernegemstraat in Tielt. Volgens algemeen directeur Rik Delmotte zijn de gebouwen in Ruiselede versleten, terwijl ook het aantal leerlingen al jaren daalt. De recentste vleugel dateert al uit de jaren zeventig. Bovendien daalt het aantal leerlingen in het Instituut Sancta Maria te snel, ondanks een sterk uitgebouwd leerlingenvervoer. Ondanks een subsidie van de overheid zou een nieuw schoolgebouw in Ruiselede een te grote investering zijn voor een te beperkt aantal leerlingen.”

---------------------------

Heel wat inwoners van Sint-Andries maken zich zorgen over de plannen van Club Brugge om een nieuw stadion te bouwen naast het huidige Jan Breydel.

Er komen honderd procent zeker procedures tegen deze plannen, zeggen sommigen. Er is al een Facebookpagina aangemaakt waarop de kritiek gebundeld wordt. De pagina ‘Geen groter stadion op Sint-Andries’ telt momenteel 455 leden. De pagina die voor een groter stadion is telt 95 leden. Het stadsbestuur is akkoord om de site Jan Breydel te behouden zegt ook Schepen Mercedes Van Volcem: *****

Buurtbewoners rondom het stadion zijn het hier echter niet mee eens en klagen de vele hinder aan. Zoals afval in de tuinen of brievenbussen, plassen tegen gevels, parkeren voor oprijlanen of op privédomein.

--------------------

De gemeente Maldegem heeft heel wat activiteiten in petto tijdens de krokus-en paasvakantie. De inschrijvingen starten vanaf zaterdag 1 februari.

Tijdens de schoolvakanties is er voor elk wat wils, van schaatsen, cupcakes maken, een voorleesmarathon, skate-initiatie tot zwemmen. In de paasvakantie gaat men traditiegetrouw de paaslammetjes op de boerderij bezoeken.

--------------------------

Er komt geen droneshow meer bij de overgang van oud naar nieuw eind dit jaar. Dat heeft het Brugse stadsbestuur beslist. De reden is duidelijk: het vernieuwende dronespektakel met oudejaarsavond was een fiasco. Het bedrijf AndLights kreeg de kans om hun lichtspektakel te tonen, een primeur voor ons land, maar door de vochtige weersomstandigheden lukt dat niet echt. De letters ‘2020’ konden nog net gevormd worden, maar veel meer was er niet te zien. Het spektakel kostte zo’n 25.000 euro. Een nieuw fiasco wil de stad vermijden. In de plaats zou er in Brugge op ouderjaar: een geluidsarm vuurwerk en een lasershow komen. Burgemeester in Brugge Dirk de Fauw: ******

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws