Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 12 maart 2020

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 11 maart 2020 door Crew

Op vraag van de overheid sluiten de zorgcentra’s en is er geen toegang voor bezoekers. Zo ook in de stad Eeklo in het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem zegt OCMW voorzitter Danny Smessaert: **** Deze maatregel geldt voorlopig tot en met maandag 13 april.De adviezen van de Vlaamse regering worden op de voet gevolgd. De bewoners in het Zonneheem in Eeklo hebben begrip voor de maatregel. **** OCMW-voorzitter in Eeklo Danny Smessaert over de sluiting van de zorgcentra door het corona virus.

--------------------------

Het Brugse stadsbestuur heeft een evaluatie gemaakt van alle geplande schoolgebonden activiteiten van de komende weken om te kijken welke wel en welke niet kunnen doorgaan om het coronavirus te weren uit de stadsscholen. Waar nodig wordt overgegaan tot afgelasting of uitstel.

De scholen blijven open en focussen zich op hun kerntaak: lesgeven.” Een belangrijke richtlijn is om derden uit de scholen te weren en indooractiviteiten met grote opkomsten te vermijden. Tot slot wordt ook gevraagd om meerdaagse schoolreizen uit te stellen.

------------------------

Het Tieltse bedrijf Decontex is goed op weg naar een wereldprimeur. Om een mouw te passen aan het tekort aan mondmaskers besloot de ontsmettingsfirma om hun bestaande CO2-wasmachine aan te passen zodat wegwerpmondmaskers hergebruikt kunnen worden. Op voorwaarde dat het aangepaste wasproces de goedkeuring krijgt van de KU Leuven, dan kan het bedrijf vanaf april dagelijks duizenden mondmaskers coronavrij maken. Bij Decontex in Tielt worden sinds 2016 de pakken van brandweerlui, politie en medisch personeel ontsmet en gewassen. Die ervaring met chemische en biologische decontaminatie wil het bedrijf nu in de strijd tegen corona gooien.

---------------------

In Eeklo nemen 36 bedrijven deel aan de Jobdreamday. Op donderdag 30 april laten zij laatstejaarsstudenten van alle Eeklose scholen proeven van het lokale bedrijfsleven. Op maandag 9 maart vond de kick-off meeting voor de deelnemende bedrijven van Jobdreamday plaats. Maar liefst 36 ondernemingen nemen deel aan de ‘Jobdreamday’, een dag waarop laatstejaarsstudenten de kans krijgen om in verschillende bedrijven medewerkers aan het werk te zien.

----------------------------------

Het lokaal bestuur Aalter annuleert alle eigen evenementen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Het gemeentebestuur van Aalter volgt de aanbevelingen van de federale en de provinciale overheid nauwgezet op. De gouverneur laat eerstdaags een politiereglement uitvaardigen dat de lijnen uitzet en richtlijnen geeft voor de aanpak van het coronavirus in de hele provincie Oost-Vlaanderen.

----------------------------------

Ook In West-Vlaanderen geldt de komende maand en verbod op indoor-evenementen met meer dan 1.000 aanwezigen. Dat is beslist tijdens een overleg tussen alle burgemeesters en de gouverneur. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete. Volgende week staat nog een overleg gepland met alle organisatoren van de wielerwedstrijden in West-Vlaanderen. “De ambitie is natuurlijk om alle wedstrijden te laten plaatsvinden aldus de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.

---------------------------------

Om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, gaan zorgcentrums voor onbepaalde duur dicht. Dit wil echter niet zeggen dat het personeel die er te werk gesteld is tijdelijk werkloos is. Dat zegt ook OCMW voorzitter in Eeklo Danny Smessaert: ****** Het personeel dat normaal werkt in het zorgcentrum in Eeklo zal ingezet worden op een andere dienst van de stad. ***** Je hoorde OCMW voorzitter in Eeklo Danny Smessaert.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws