Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 11 maart 2020

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 10 maart 2020 door Crew

Nog tot zaterdag zijn er asfaltwerken aan het op- en afrittencomplex in Aalter. De afrit richting kust is daardoor een week dicht. Dit is de laatste fase met hinder voor het verkeer op de E40. Het verkeer op de E40 richting kust passeert Aalter over twee versmalde rijstroken. De oprit van de E40 richting kust blijft open. De werken aan het op- en afrittencomplex lopen op zijn einde en worden dit voorjaar nog afgerond.

--------------------------

Het gemeentebestuur van Wingene wil de oversteekplaats in de drukke Beernemstraat veiliger maken. Vlaams parlementslid Warnez vroeg mobiliteitsminister Lydia Peeters al om een verkeerslicht aan het zebrapad, maar daar ging Peeters niet op in. Al komen er wel andere maatregelen in de Beernemstraat in Wingene: zoals een zone 30 en een verkeersdrempel.

-------------------------------

In het Ryckeveldebos - op de grens van Brugge, Damme en Oedelem komen er boomhutten die op drie meter hoogte zullen geplaatst worden. Je hoort Tobias Knockaert over hoe hij op het idee kwam om boomhutten te plaatsen in het Ryckeveldebos: ***** Grote luxe hoeven bezoekers niet te verwachten. In de boomhut zal een grote tweepersoonsmatras aanwezig zijn, maar verder is alles basic. Het uitzicht echter is alles bepalend om in een boomhut te overnachten: ***** Aldus Tobias Knockaert over de boomhutten die er vanaf de maand mei komen in het Ryckeveldebos.

----------------------------

Er werden snelheidscontroles gehouden in de Tieltstraat in Pittem, hierbij waren er 47 overtredingen op wagens die te snel reden. Langs de Deinsesteenweg in Tielt reden 55 wagens te snel. En in de Ruisleedsesteenweg in Tielt waren er 43 snelheidsovertredingen.

----------------

Het Eeklose stadsbestuur heeft het masterplan voor de aanleg van het warmtenet goedgekeurd. Die werd gesloten met het consortium van burgercoƶperatie Ecopower en multinational Veolia . De stad zal ook op zoek gaan naar 'warmtekansen' door verloren warmte, bijvoorbeeld uit industriƫle processen, te koppelen aan het net. Tenslotte wordt ook de mogelijkheid onderzocht om huishoudens met een eigen hernieuwbare warmte-installatie, zoals een warmtepomp of een zonneboiler, te laten bijdragen aan het warmtenet.

---------------------------------

Een vrouw uit Deinze is op zoek naar getuigen die gezien hebben hoe vandalen afgelopen maandag tussen 19 en 20 uur haar wagen op de Patersparking in Tielt zwaar beschadigd hebben. Iemand had met een zware steen haar zij- en voorruit ingeslagen. Ook werd de auto bewerkt met een verkeersbord.

Bij aangifte bij de politie bleek dat agenten de vernielingen al rond 20 uur hadden opgemerkt tijdens een patrouille. Wie meer info heeft over het vandalisme of de daders kan terecht bij de politie van de zone Regio Tielt.

---------------------------

De Dorpsraad van Eede organiseert zaterdag een herdenkingsplechtigheid ter gelegenheid van de 75-jarige grensoverschrijding van Koningin Wilhelmina. Om 10.00 uur komt de kolonne militaire voertuigen uit WO II aan op de markt in Maldegem en vanaf 11.00 verwachten we een lookalike van de overleden koningin Wilhelmina op het balkon van het gemeentehuis. Vanaf 12.00 uur kan je voor de verdere herdenking terecht in Nederland.

Het volledige programma op zaterdag 14 maart en zondag 15 maart in Nederland kan je raadplegen via facebook.com/grensdorpeede.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws