Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 13 maart 2020

gepost 3 weeks ago, op vrijdag, 13 maart 2020 door Crew

AZ Alma en huisartsenpost Meetjesland openen een speciaal zorgmeldpunt op de parking van het ziekenhuis in de strijd tegen het steeds verder oprukkende coronavirus. Elke Meetjeslander met symptomen van het coronavirus zal er worden opgevangen en onderzocht.

Concreet komt het erop neer dat op de parking van het AZ Alma een tijdelijke minikliniek wordt gebouwd met containers om mogelijke coronapatiënten op te vangen en te onderzoeken. De stad Eeklo staat voor het leveren van de logistieke steun.

-----------------------------------

Het Brugse restaurant In ’t Nieuw Museum opent vandaag de hele dag de deuren om voor de verplichte sluiting tot 3 april nog zoveel mogelijk klanten te verwelkomen.

Op die manier hoopt de man zoveel mogelijk voorraad op te werken vooraleer het restaurant verplicht moet sluiten. Ook andere restaurants zijn volop bezig met het uitdenken van creatieve oplossingen zoals een take-away of delivery .

-----------------------------

Nadat alle crisis rond het corona virus geweken is kan er terug op stap gegaan worden. In Aalter kan je vanaf dan terecht in het Rap op Stap kantoor. Dat is een zeer laagdrempelig vrijetijdskantoor voor mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken in hun zoektocht naar vrije tijd. Dat zegt ook medewerkster voor vzw Oranje Deplphine Ornelis wat je allemaal kan vinden in het Rap op Stap Kantoor ****

Het Rap op Stap kantoor bevindt zich in het gemeentehuis van Aalter *** aldus Delphine Ornelis van het Rap op Stap kantoor.

----------------------------------------

Het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, de grootste school van de stad, sluit vandaag al de deuren uit vrees voor verdere verspreiding van het coronavirus. Dat bevestigt de directie. Er waren plots zeventien zieken in één voormiddag: het virus zit binnen de schoolmuren”, zegt directeur Koen Seynaeve van het Sint Lodewijkscollege in Brugge. Alle scholen zijn vanaf maandag preventief gesloten om een verdere spreiding van het corona virus tegen te gaan.

---------------------

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden gisteren ontmoetingscentrum gesloten, er kunnen geen misvieringen meer doorgaan en jeugdactiviteiten worden ook afgelast al zeker tot 31 maart.

Het lokaal bestuur raadt ook alle evenementen af waar veel mensen langdurig op een beperkte ruimte aanwezig zijn en annuleert ook zijn eigen evenementen en organisaties voor de komende weken.

----------------------------------

Na een aanrijding op de Koning Leopoldlaan in Maldegem is een fietser deze gisteren naar het ziekenhuis gebracht. De fietser reed tegen de flank van een wagen.

De wagen reed op de N9 in de richting van Brugge en was al vertraagd voor een voorligger. Op dat moment kwam een fietser uit de Oude Gentweg gereden. “Die maakte een foute inschatting en reed de rijbaan op en tegen de zijkant van de auto. De fietser is met lichte verwondingen overgebracht naar het AZ Alma.

----------------------------

De 13 jarige Matisse Foré uit Adegem is vanavond opnieuw te zien op het podium van The Voice Kids op VTM. Hij zal er het liedje Is dit nu later van Stef Bos zingen in de Knock-outsronde.

Schattig, innemend, indrukwekkend, verbazingwekkend. Die vier woorden vatten de Knock-outs van The Voice Kids helemaal samen volgens coach Sean Dhondt.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws