Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 9 maart 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 9 maart 2021 door Crew

Uit een rondvraag dat de Ugent deed blijkt dat 8 op 10 gemeenten vrezen voor financiële verliezen. 1 op 4 gemeenten stelt zelfs investeringen uit.

De burgemeesters zijn in deze crisis de belangrijkste aanspreekpunten van de bevolking. In vergelijking met het Vlaamse gemiddelde wordt in Oost-Vlaanderen iets meer materiele steun geboden vanuit het OCMW.

----------------

Beweging.net Aalter en de Taborschool van Aalter-Brug hebben samen bomen geplant. De deelnemers van de boomplantactie konden een boompje afhalen op de school om dit zelf te planten in de tuin. Ook in andere gemeenten van de regio Midden-Vlaanderen vinden er boomplantacties plaats. De bomen zullen voor de nodige schaduw zorgen wanneer onze kinderen aan het spelen zijn op de speeltuin.

----------------------

Op de Markt in Brugge is maandagnacht brand uitgebroken in de kelder van restaurant Meridian. Het waren de bewoners van de derde verdieping die omstreeks 00.20 uur een brandgeur opmerkten en de hulpdiensten verwittigden. Eenmaal ter plaatse had de brandweer de situatie snel onder controle. Wellicht lag een defect aan een elektrische handdroger aan de oorzaak van de brand. De schade bleef beperkt.

------------------------

De politiezone Meetjesland Centrum is begonnen met het uitdelen van stickers om boeren en andere weggebruikers alert te maken op verkeersveiligheid op de Meetjeslandse wegen. Er moet terug meer respect worden getoond op de weg voor elkaar. De sticker is daarbij een eerste stap zegt politiezone Meetjesland.

-------------------

Een 46-jarige man uit Eeklo mocht zich maandag in de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden voor bezit en verkoop van drugs. Toen de man werd opgepakt, werd onder andere 500 gram speed aangetroffen. Naar eigen zeggen hielp dat hem om van zijn migraine af te geraken. Het Openbaar Ministerie vorderde daarom een celstraf van 18 maanden, deels met probatie-uitstel.

----------------------

Een 44-jarige man uit De Haan riskeert een jaar cel voor weerspannigheid, slagen en inbreuken op de mondmaskerplicht. De man gaf een vuistslag aan een agent en vroeg zijn maat om z'n hond op de politie los te laten. De man droeg zijn masker in de Stad Brugge niet omdat hij iets wou eten en een sigaret roken.

--------------------

Politiezone Meetjesland Centrum heeft vekeerscontroles gehouden. Er werd gelet op zowel overdreven snelheid als rijden onder invloed en asociaal rijgedrag. Onder andere vijf bestuurders bleken te sturen onder invloed van drugs. De hoogst gemeten snelheid betrof 87 kilometer per uur in Aveschoot in Lembeke, een plaats waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur bedraagt.

-------------------

Doordat er een beschermde vleermuizensoort leeft in de bosrand, kan er geen fietspad komen langs de oostkant van de N370 tussen Wingene en Beernem. Het was de vzw Bescherm Bomen en Natuur die naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen stapte. De verenigingen zijn tegen de plannen om bomen te kappen voor de aanleg van een fietspad op de Beernemsteenweg en Reigerlostraat. De vzw kreeg gelijk en de vergunning werd geschorst.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws