Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 8 maart 2021

gepost 1 year ago, op zondag, 7 maart 2021 door Crew

De horecamensen uit het Meetjesland luidden vorige maand nog de alarmbel. Nu bekendraakte dat de horeca op 1 mei terug open kan, blikken ze vol goesting vooruit, dat horen we ook van Luc Van Daele van horeca Oost-Vlaanderen: ****** Voor heel wat van onze horecamensen zal deze heropening ook geen dag te vroeg komen. Financieel mocht deze situatie niet veel langer meer duren.

-----------------------

De gemeente Maldegem regelt voor iedereen, die niet goed te been is of geen vervoer heeft vervoer van en naar het vaccinatiecentrum Sanapolis.
Het vervoer zal gebeuren met vrijwilligers en onze mindermobielencentrale. Daarom is de gemeente Maldegem op zoek naar chauffeurs-vrijwilligers die beschikken over een gewone personenwagen. Als vrijwilliger ben je verzekerd tijdens de activiteiten en ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Kandideren kan via 0800 82 166 of [email protected]

---------------

Oost-Vlaanderen wil een klimaatneutrale provincie zijn tegen 2050. In een klimaatneutrale provincie is de uitstoot aan broeikasgassen in evenwicht met wat de natuur en de bodem kunnen opnemen. De provincie bracht in een zogenaamd ‘klimaateffectschetsboek’ de mogelijke gevolgen van de klimaatverandering in Oost-Vlaanderen in beeld. Vervolgens kwam er een berekening van de CO2-uitstoot per sector. Nu rekent de provincie op haar steden en gemeenten als sterke partners om de klimaatambities waar te maken.

---------------

In Eeklo is bij een deel van de inwoners een brief van antivaxxers in de bus gevallen. Met hun pamflet proberen ze mensen te overtuigen zich niet te laten vaccineren, zogezegd omdat het vaccin een biowapen is Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) is op de hoogte van de brief en zegt dat dit fake news is. De burgemeester heeft de politie gevraagd een onderzoek te voeren en de dader op te sporen.

--------------

Op de Koning Leopold 2 Laan in Maldegem is de bestuurder van een crossmotor zaterdagmiddag rond 14 uur op de vlucht geslagen na een ongeval. Hij reed er in op een wagen en werd opgepikt door een andere motorrijder. De bestuurster van de wagen bleef ongedeerd, maar is erg onder de indruk. Getuigen kunnen zich melden bij de lokale politie van Maldegem via 050/72.71.70.

-----------------

Het lokaal bestuur van Aalter voert een openbaar onderzoek over het ‘ontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan planologische attesten’. Door dat ruimtelijk uitvoeringsplan kunnen vier zonevreemde Aalterse bedrijven blijven op hun huidige locatie. Het gaat om Campoo (Knokkebaan 24), Debutrac (Oostmolen-Noord 2), Den Ouwen Prins (Prinsenstraat 9) en Ten Dauwe (Vaartlaan 42).

------------

Padel, een soort mix tussen tennis en squash, is de snelst groeiende sport in ons land. Ook in de regio Meetjesland schieten padelterreinen als paddenstoelen uit de grond, al is het soms racen om een plekje te bemachtigen. Je hoort John Mestdagh van padelclub Knesselare: **** Dat was John Mestdagh over het padel-spelen.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws