Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 10 maart 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 10 maart 2021 door Crew

De politie Meetjesland Centrum heeft de antivaxer geïdentificeerd die brieven vol met geruchten over het coronavaccin bedeelde in de brievenbussen van de Eeklonaren. Na verschillende tips van bewoners kwam de politie al snel bij de vrouw terecht. Zij werd opgepakt en ondervraagd en ging uiteindelijk tot bekentenissen over. “Het is een persoon die dat op individuele basis heeft gedaan”, laat de burgemeester weten. “Er was geen organisatie bij betrokken. Op haar eentje heeft die persoon 3.000 brieven laten drukken en is die eigenhandig in de brievenbussen gaan steken.

--------------

Sporthal Flabbaert in Knesselare blijft dan toch nog langer ingericht als triagecentrum. Sportclubs uit Knesselare moeten nog even uitwijken naar Aalter. In januari had burgemeester Pieter De Crem (CD&V) nog gezegd dat het triagecentrum in Knesselare snel zou kunnen sluiten, maar dat is tot op vandaag nog altijd niet gebeurd. De sporthal aan de Lindestraat blijft voorlopig helemaal beschikbaar voor de sportclubs, ook voor de sporters uit Knesselare.

----------

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo krijgt extra groen op het ziekenhuisterrein. Regionaal Landschap Meetjesland start een project op om een bestaand grasland en bosje op de terreinen van het ziekenhuis om te vormen. Dat moet een biodiverse bewegings- en belevingsruimte worden en zo een verbinding vormen met het aanliggende Raverschootbos van de stad Eeklo.

-----------------------

De beste gerijpte gin ter wereld is van Brugse makelij. De Gold Swan heeft die titel in de wacht gesleept tijdens de World Gin Awards. Een ongelooflijke prestatie van drie liefhebbers uit Brugge, die het drankje in 2017 voor het eerst lanceerden. Op de World Gin Awards in Londen waagden juryleden zich aan een blinde proeverij van 800 gins uit de hele wereld.

--------------

Bij een zware brand in een rijhuis langs de Vuldersstraat in Brugge is dinsdagavond een hond om het leven gekomen. Het dier kon de brandende woning niet tijdig verlaten. Het huis werd onbewoonbaar verklaard. Het vuur ontstond rond 18 uur. Bij aankomst van de hulpdiensten was er al een dikke rookpluim te zien in de straat. De bewoners - een moeder en dochter volgens de eerste informatie - waren op dat moment al wel in veiligheid. Dat was mede te danken aan een voorbijganger die het huis binnen liep en de moeder mee buiten hielp.

--------------

Een derde van de Oost-Vlamingen fietst naar het werk. Dat blijkt uit een studie van hr-bedrijf Accerta. De provincie doet hiermee iets beter dan het nationaal gemiddelde. Waar in België 33,3 procent van de werknemers gebruik maakt van de fiets voor het woon-werkverkeer, is dat in Oost-Vlaanderen 35,5 procent. Ondanks de toename van het fietsverkeer blijft de auto weliswaar het meest gebruikte vervoermiddel.

-----------------

In het vaccinatiecentrum in De Valkaart in Oostkamp wordt binnenkort van start gegaan met de inenting van de 65-plussers en risicopatiënten uit Oostkamp en Beernem. De eerste uitnodigingen vallen deze week in de bus bij de oudste groep onder hen. Wie een uitnodiging ontvangt, wordt gevraagd zo snel mogelijk een afspraak vast te leggen of - voor wie niet gevaccineerd wil worden - deze te annuleren. Het vaccinatiecentrum in De Valkaart kende van bij de start een hoge opkomst.

---------------------

De gemeente Maldegem laat deze week de regenboogvlag wapperen aan het gemeentehuis, als eerbetoon aan de vermoorde David Polfliet (42). De regenboogvlag is het symbool van de holebi-gemeenschap. Ook politici en openbare besturen tonen hun steun, zoals in Maldegem.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws