Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 7 november 2023

gepost 7 months ago, op maandag, 6 november 2023 door Crew

Een man wiens appartement op het Koningin Astridplein in Eeklo midden juni uitbrandde, is veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar. Tot op vandaag ontkent hij de brand aangestoken te hebben, maar volgens de rechter zijn de feiten wel degelijk bewezen. —---------------------------------------

Het Sportpark van Aalter breidt uit. Aan de kant van de Lindestraat zijn de werken gestart voor de aanleg van vier nieuwe padelterreinen en een bijhorend clubhuis. De gemeente stelt de grond ter beschikking, en de Padel Factory investeert, bouwt en zal ook uitbaten. Tegen 1 april van volgend jaar kan je de eerste ballen slaan.

—----------------------------------------

De bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum in Ursel (Aalter) krijgt vorm en moet tegen het vroege najaar van volgend jaar klaar zijn.

De oude zaal werd afgebroken en de betonplaat voor de nieuwbouw is ondertussen gegoten. Het bouwproject kost 2,6 miljoen euro. —------------------------------------------

Aalter is niet van plan om op korte termijn een van de acht parochiekerken te sluiten. Sinds de fusie met Knesselare heeft Aalter acht parochies en evenveel kerken. Groen pleit al langer om enkele kerken aan de erediensten te onttrekken en andere bestemmingen te geven.

—-------------------------------------

Gemeente Maldegem en het Agentschap Wegen en Verkeer gaan de toegang van het industrieterrein Maldegem vanop de N44 veiliger maken.

—--------------------------------

Stad Eeklo maakt zich op voor de intocht van Sinterklaas, een feest dat op zondag 12 en zaterdag 18 november gehouden wordt. Op zondag 12 november om 14 uur staat de aankomst in de Jachthaven op de agenda.

—----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws