Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 6 december 2022

gepost 1 year ago, op dinsdag, 6 december 2022 door Crew

Aalter is een van de weinige gemeenten in het Meetjesland die vuurwerk in de oudejaarsnacht niet zal verbieden. Normaal gezien is vuurwerk in Aalter verboden, maar voor de nacht van oud op nieuw wordt een uitzondering gemaakt. Maar wie vuurwerk wil afsteken, moet dat wel op voorhand aanvragen aan het gemeentebestuur.

β€”---------------------------------------------------

De probeerabonnementen die De Lijn gratis aanbiedt aan eerstejaarsstudenten secundair zitten in Oost-Vlaanderen in een sterk dalende lijn. Dat blijkt uit cijfers die Vooruit opvroeg bij de minister voor Mobiliteit. β€œAls we willen dat meer mensen het openbaar vervoer nemen, dan moeten we jongeren al van jonge leeftijd leren de bus of tram te nemen", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Kurt De Loor.

β€”-------------------------------

De hele week wordt alles samen een miljoen liter water uit het Verbauwenbad in Eeklo gepompt. Sinds 1 december is het zwembad van Eeklo dicht voor onbepaalde tijd. Er zijn barsten in de kuip en er volgt nu een grondig onderzoek van wat het probleem eigenlijk is.

β€”----------------------------------------

De oplapwerken op de middenberm van de N9 door Eeklo lijken te lukken. Wat ooit een dorre woestijn was vol onkruid, begint nu toch meer en meer kleur te krijgen. Ook al zijn we nu putje winter. Vooral de grasomranding tegen de boordsteen, zorgt nu al voor een mooi effect.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws