Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 6 april 2021

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 6 april 2021 door Crew

De Brugse politie heeft zaterdag een geïmproviseerd trouwfeest stilgelegd in het Astridpark. De politie had de bende kort voordien gewaarschuwd dat ze afstand moesten houden, maar die vraag werd genegeerd. Het feest werd stilgelegd en de aanwezigen kregen allen een boete van 250 euro.

--------

Het Agentschap Natuur en Bos zet opnieuw stewards in om de boshyacinten in de bossen in Oost-Vlaanderen te beschermen. Natuur en Bos is bezorgd dat er te veel wandelaars komen kijken en de bloemenpracht niet respecteren. Het agentschap vraagt dat iedereen zich aan enkele regels houdt. Twee belangrijke zijn 'blijf op de paden' en 'hou honden aan de leiband'.

------------------

Echt strandweer wordt het deze eerste week van de echte paasvakantie niet. Toch komt er , naast Banana Moon, een tweede strandbar bij in Zeebrugge-Bad. De horeca sector hoopt om op 1 mei te kunnen herstarten. Het verlangen om terug open te kunnen gaan neemt alleen maar toe klinkt het bij de sector.

----------

Dankzij Rotary Club Damme konden 48 alleenstaanden, 16 koppels en 22 gezinnen genieten van een vrolijk Pasen. De serviceclub schonk het paasontbijt in samenwerking met OCMW Damme. De pakketten worden in alle discretie bezorgd aan de begunstigden.Voor de betrokken personen is deze attentie een welgekomen extraatje.

-------------------

Het kruispunt van de Kaaistraat met de Zuidmoerstraat in Eeklo gaat vanaf vandaag op 6 april dicht voor drie maanden. De eerste fase start op 6 april en zal drie weken duren. Na de werken aan de nutsleidingen volgen nog de aankoppelingen aan de huizen, en dat zal tot het einde van het jaar duren.

----------------------

Een woning in de Heidelbergstraat in Sint-Michiels is tijdelijk onbewoonbaar na een brand. Het vuur ontstond in de schouw van de woning. De schouwbrand bleek hardnekkig, aangezien het een hele tijd duurde voor de brand helemaal geblust was. Gewonden vielen er niet, maar de woning is wel tijdelijk onbewoonbaar door de rook- en waterschade.

----------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist zit vanaf nu op Instagram met het account @PolitieDammeKnokkeHeist. Stap voor stap hoopt de lokale politie Damme Knokke Heist de online interactie met de jeugd te verhogen en meer inzicht te krijgen in wat leeft op het online dorpsplein.

------------------------

Tijdens deze paasvakantie zullen vlaggenwimpels het stadscentrum van Blankenberge opfleuren. Belle, de belle-époquemascotte speelt een centrale rol. Vloerstickers her en der leiden bezoekers naar het Belle Epoque Centrum en op het Koning Leopold III-plein zorgen banners voor de juiste sfeer. De paasvakantie is slechts een startschot. Het komende jaar zal belle époque de klok slaan in de stad, klinkt het bij het Blankenbergse bestuur.

------------

De Eeklose Kamer Totaal Toneel Hermelijn schreef met diverse partners een boek over onder meer bekende historische figuren van het Meetjesland. De uitgave bevat ook volksverhalen en een lockdowndagboek, geschreven door verscheidene mensen. “Een deel van de opbrengst van onze boekenverkoop, zijnde 1.500 euro, schonken de toneelvereniging van Eeklo aan AZ Alma.

-------------

Op Pasen opende Park Adrem langs de Oostveldstraat in Eeklo voor het eerst de deuren. Park Adrem is de nieuwe naam voor de Irish pub of de chalet. Een terrasje doen zat er voorlopig nog niet in, maar genieten van een wandeling met meeneemdrankje kon wel al.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws