Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 5 december 2023

gepost 5 months ago, op dinsdag, 5 december 2023 door Crew

De start van de nieuwe politiezone Aalter-Maldegem wordt symbolisch gegeven met twee nieuwe politiewagens in het straatbeeld. Er werd gekozen voor de volledig elektrische BMW i4”

—--------------------------------------------

Op het kasteeldomein van Poeke (Aalter) worden vanaf 5 december twee dreven opnieuw aangeplant met zomereik. Toerisme Vlaanderen bestelde 75 jonge eiken. De heraanplant van beide dreven valt samen met een groot winteronderhoud van het domein. —---------------------------------

Eeklo geeft het startschot voor wat de gezelligste maand van het jaar moet worden. Met onder andere de kerstactie ‘Win de vitrine’, twee keer een laatavondshopping, twee weekends kerstmarkt en een licht- en laserprojectie op het stadhuis.

—--------------------------------

Sinterklaas brengt op woensdag 6 december een bezoek aan de bibliotheek van Aalter. Hij komt er een verhaal voorlezen met zichzelf in de hoofdrol. Ook zwarte piet is van de partij en ze hebben voor alle kinderen iets lekkers bij. Gratis, maar wel inschrijven via www.aalter.bibliotheek.be.

—------------------------------------

De groendienst van stad Eeklo voert nog tot 15 december snoeiwerken uit in de Hoge Bosstraat. Doorgaand gemotoriseerd verkeer is niet mogelijk. Er is een omleiding voorzien.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws