Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 30 november 2021

gepost 2 years ago, op dinsdag, 30 november 2021 door Crew

Eeklo mag nu officieel verkennende gesprekken voeren om op korte termijn een fusie aan te gaan met één of meerdere buurgemeenten. Alle partijen stonden achter het idee om een mogelijke fusie zo in de startblokken te zetten. Burgemeester Luc Vandevelde weet dat de gemeenteraden van Sint-Laureins, Kaprijke en Assenede ook al het licht op groen gezet hebben om verkennende gesprekken te voeren. ----------------------------------

Als het van Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) afhangt, dan komt er geen walk-in testcentrum in Brugge. Als het testcentrum straks iedereen zonder afspraak toelaat, dan loopt het uit de hand en dan komen mensen uit andere gemeenten naar Brugge. ---------------------------------

Maldegem wil in verschillende straten in de gemeente extra bomen voorzien. In de Kallestraat en Ringbaan verdwijnen oude bomen, en komt jong groen in de plaats. “Ook in andere straten in Maldegem zullen op termijn bomen bijgeplant of vervangen worden.

-------------------------------

De wekelijkse woensdagmarkt in Aalter verhuist vanaf deze week naar de nieuwe locatie op de parking Sint-Cornelius. Vanaf 1 december kan je in Aalter elke woensdag markten op de parking Sint-Cornelius, achter de kerk. De Boerenmarkt op zaterdag blijft wel op parking Aard. --------------------------------

De Sociale Raad van Aalter moet haar ‘kerstfeest voor alleenstaanden’ voor het tweede jaar op rij noodgedwongen schrappen. Fysiek samenkomen is nu niet wenselijk, daarom zullen ze net zoals vorig jaar de alleenstaanden de mogelijkheid geven om een feestmaaltijd aan huis geleverd te krijgen. Inschrijven kan op www.aalter.be/kerstfeest.

--------------------------------

Aalter wordt de laatste twee weken geteisterd door een aantal inbraken. Vooral de regio tussen Bellem en het centrum krijgt het zwaar te verduren. De laatste twee weken zijn er in de omgeving tien mensen die ongewenste bezoekers over de vloer gekregen hebben”, vertelt commissaris Davy De Koeyer van de politiezone Aalter in HLN. Ook de de omringende politiezones melden een sterke verhoging van inbraken.

------------------------------

Je elektrische wagen volladen om er 300 kilometer mee te kunnen rijden? Dat kan vanaf nu in 15 minuten in plaats van 4 uur, in het nieuwe snellaadstation op parking Aard in Aalter. Het nieuwe snellaadstation op parking Aard in Aalter is sinds maandagochtend in gebruik.

-----------------------------

De Koning Albert I-laan, de belangrijkste invalsweg in Brugge tussen de bioscoop Kinepolis en het station kampt de komende dagen met verkeershinder. De stad Brugge is er namelijk maandag begonnen met het uitbreken van het voet- en fietspad om er meer groenstroken te voorzien.

----------------------

Postbode Rudi Maenhout uit Eeklo heeft zijn nieuwe kalender voor 2022 voorgesteld. Twintig dames sieren de foto’s, elk met hun eigen verhaal. De Meetjeslandse postbode maakt elk jaar een kalender, ten voordele van het goede doel. De kalender kost 12 euro en de opbrengst gaat naar Koester, een afdeling van het Kinderkankerfonds. Info: www.ermmediasite.be.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws