Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 1 december 2021

gepost 2 years ago, op woensdag, 1 december 2021 door Crew

Vorige week opende de Huisartsenwachtpost Meetjesland een testcentrum in het sportcafé van het Sportpark Aalter-centrum. Eerst was het testcentrum enkel open van 13 tot 17 uur, maar dat wordt nu uitgebreid. “Het testcentrum is zeven dagen op zeven open, maar nu ook elke dag in de voormiddag en ’s avonds. Bezoekers kunnen een afspraak maken via www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be

----------------------------------

Verschillende boeren plannen op deze woensdag 1 december een boerenprotest, en dat kan op de middag in Eeklo voor verkeershinder zorgen. De boerenorganisatie protesteren tegen het uitblijven van een Vlaams stikstofkader. Landbouwers uit Eeklo en omgeving verzamelen in Eeklo aan het Sportpark, waarna ze onder politiebegeleiding naar Gent rijden. -----------------------------------

Op 9 november kwam er bij de politiezone van Aalter een oproep binnen over een persoon die aan het station van Aalter betrapt zou zijn met een gestolen fiets. Een meisje, op weg naar school, herkende haar fiets. Later bleek dat de fiets uit de garage van haar woning zou zijn gestolen. De politie kwam gisteren ter plaatse en kon de verdachte vatten ter hoogte van het station van Aalter.

----------------------------

Het parkeerbedrijf Interparking heeft interesse om een ondergrondse parkeergarage met 7 bouwlagen te creëren op de plaats van de huidige Oesterparking aan de achterkant van het station in Brugge. De huidige parking telt 150 plaatsen, maar zou kunnen groeien tot 700 plaatsen en met een park op de plek waar nu de wagens staan. De stad Brugge wacht eerst af wat de uitbreiding van de parking onder 't Zand teweeg zal brengen.

-----------------------

Gezellig bijkletsen met de buren? In Eeklo kan je dat binnenkort misschien doen op een zogenaamd gevelbankje. Het idee werd gelanceerd door gemeenteraadslid Bob D’Haeseleer. Sommige bieden deze gevelbanken gratis aan, anderen geven premies voor de installatie. Het stadsbestuur van Eeklo is voorstander van het idee, maar wacht liever nog even af.

---------------------------------------

Dinsdagmiddag is een man van 69 jaar oud plots ineen gezakt op Stationstraat in Eeklo. De hulpdiensten werden nog verwittigd, maar de man stierf ter plaatse.

Even werd de N9 afgezet zodat de MUG-Heli daar kon landen, maar er kon geen hulp meer baten.

---------------------------

Afgelopen zaterdag werd bij de politie aangifte gedaan van een diefstal van twee koersfietsen langs de Marktstraat in het centrum van Maldegem. Na het bekijken van camerabeelden kon de politie de verdachte, een 39-jarige man uit Maldegem, identificeren en kort nadien arresteren. De twee gestolen koersfietsen werden teruggevonden en teruggegeven aan de slachtoffers. ---------------------------------

Langs de Kustlaan in Zeebrugge is dinsdagavond een tram ontspoord. Daarbij raakte één passagier gewond. De precieze omstandigheden worden onderzocht, maar vast staat dat de tram plots van de sporen raakte en tegen een paal van de bovenleiding terecht kwam.

--------------------------

Directie en enkele leerkrachten van De Kleuterark uit Maldegem zijn naar een Spaanse school getrokken, om daar bij te leren over buiten spelen. Er werd ook al een educatief speelbos aangelegd en ingericht op de school. Begin februari komen de Spaanse collega leerkrachten naar de school in Maldegem.

-------------------------------

Aalter krijgt na meer dan twintig jaar een nieuwe editie van de eindejaarsactie ‘Win uw wagen’. De actie wordt gekoppeld aan de Eendrachtbon, die vorig jaar gelanceerd werd. Heel de maand december krijg je bij de middenstand van Aalter bij elke aankoop een lotje van ‘Win uw wagen. Met elk lotje maak je kans op prijzen. Een deel van de opbrengst gaat opnieuw naar de vzw Aalternatief.

------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws