Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 30 augustus 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 29 augustus 2022 door Crew

Na maanden voorbereiding kunnen de echte wegenwerken van de Leopoldlaan (N9) in Eeklo starten. Op maandag 19 september gaat de schop in de grond. Verkeer van Eeklo richting Maldegem zal door kunnen. Het verkeer naar Eeklo toe moet tot de zomer van volgend jaar omrijden.

—--------------------------

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft geld aan twee scholen in het Meetjesland, voor nodige verbouwingswerken. College ten Doorn in Eeklo krijgt 161.000 euro voor de vervanging van het schrijnwerk van het gebouw D4. In Ertvelde is er 66.000 euro voor vrije basisschool De Schatkist. Dat geld zullen ze gebruiken voor de renovatie van het dak en bijkomende isolatie.

—-----------------------------------

Aalter past de zone 30 aan. Vanaf 1 september mag je op verschillende plaatsen weer 50 in plaats van 30 rijden. In Aalter-centrum komen er aanpassingen in de Europalaan, Lotenhullestraat en de Kestelstraat.In Knesselare komen er aanpassingen in het laatste stuk van de Kloosterstraat, tussen de Prinsengoeddreef en de gemeentegrens met Oedelem. Daar mag je ook terug 50 km/u rijden.

—----------------------------

Aalter steekt een tandje bij in de eindsprint naar 1 september, om de start van het nieuwe schooljaar zo verkeersveilig mogelijk te laten verlopen. Aan alle scholen komen wegmarkeringen die de schoolbuurt extra zichtbaar maken. En in de Maria Middelareslaan werd een nieuw fietspad van vier meter breed aangelegd.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws